Mysterieuze Miner Verzamelt 2.000 Oude Bitcoin in één Wallet

Een mysterieuze entiteit die in 2010 maar liefst 2.000 bitcoin aan mining beloningen ontving, zet deze bitcoin plots in beweging. Opvallend is dat deze bitcoin nu geheel verzameld is in één wallet.

Stokoude bitcoin in beweging

De transactie vond plaats op 26 maart, en is onder de aandacht gebracht door ontwikkelaar mononautical op X. De miner verplaatste 40 sets aan 50 bitcoins naar één wallet.

Zoals bekend ontvangen miners beloningen (block subsidie) voor het delven van blokken op de bitcoin blockchain. In de beginperiode is elke miner beloond met 50 bitcoins per blok. Maar het algoritme van bitcoin zit zo in elkaar dat elke 210.000 blokken de subsidie wordt gehalveerd. Inmiddels is de vierde halving van 6,25 btc per blok naar 3,125 btc aanstaande. Naar verwachting vindt de halving zaterdag 20 april plaats.

In 2010 waren de blokken van deze mysterieuze miners in totaal circa 600 dollar waard. Maar inmiddels is de waarde gestegen naar 140 miljoen dollar op moment van schrijven. Stel je voor dat je 14 jaar op je bitcoins zit en dat de waarde stijgt van een paar honderd dollar naar 140 miljoen dollar, zo merkt Mononautical op.

 

CryptoQuant oprichter en CEO Ki Young Ju voegt eraan toe dat de consolidatie van fondsen wijst op een liquiditeitscrisis aan de verkoopzijde en dat maakt ook oude bitcoin wakker.

Onlangs vond er ook een zeer opmerkelijke transactie plaats. Een van de grootste entiteiten op het netwerk verschoof maar liefst 6 miljard dollar aan BTC.


The post Mysterieuze Miner Verzamelt 2.000 Oude Bitcoin in één Wallet appeared first on Bitcoinmagazine.nl.