Multimiljonair denkt dat koers volgend jaar boven $170.000 staat

Anthony Scaramucci, de oprichter van Skybridge Capital, verwacht dat de prijs van bitcoin volgend jaar boven de $170.000 staat.

De enige voorwaarde die hij er aan stelt is dat de koers dan wel tot de halving rond de huidige waarde moet blijven staat. De halving gaat medio april plaatsvinden. Het is een moment waarbij de blocksubsidie door de helft gaat en waardoor bitcoin schaarser wordt. Momenteel krijgen miners nog 6,25 BTC per block. In april zal dat halveren naar 3,125 BTC.

Scaramucci, vroeger werkzaam als communicatiedirecteur voor oud-president Donald Trump, verwacht dat de halving als ook de toenemende institutionele vraag naar nieuw genoteerde spot bitcoin exchange traded funds (ETF’s) de prijs van de bitcoin zullen opdrijven.

In een interview op het Reuters Global Markets Forum deelt de multimiljonair zijn visie over de koers.

“Als bitcoin bij de halving $45.000 waard is, waar het nu ongeveer staat, zal het tegen midden tot eind 2025 $170.000 zijn.”

“Waar de prijs ook staat op de dag van de halvering in april, vermenigvuldig hem met vier en hij zal die prijs in de komende 18 maanden bereiken.”

In december voorspelde Scaramucci een enorme kapitaalinstroom vanuit Wall Street naar spot bitcoin ETF’s. De SEC heeft vorige week 11 spot bitcoin ETF’s goedgekeurd. De verwachting is dat dit op de lange termijn voor veel vraag zal zorgen. De koers daalde sindsdien al wel van $49.000 naar ongeveer $42.000. Op het moment van schrijven staat de koers op $42.800.


The post Multimiljonair denkt dat koers volgend jaar boven $170.000 staat appeared first on Bitcoinmagazine.nl.