Mt. Gox lijkt klaar om 200.000 Bitcoin vrij te geven aan schuldeisers: Komt er een verwoestende BTC-dump?

Mt. Gox, de cryptobeurs waaruit bijna een decennium geleden 850.000 bitcoin (BTC) is gestolen, maakt zich klaar om terugbetalingen van BTC te starten, aangezien het naar verluidt contact heeft opgenomen met schuldeisers om hun identiteit en het eigendom van beursadressen te bevestigen.

Deze stap komt nadat Mt. Gox in december 2023 PayPal-terugbetalingen heeft geïnitieerd. Zal de 200.000 BTC van Mt. Gox de markt binnenkort overspoelen?

Gedurende het afgelopen decennium heeft Mt. Gox voortdurend plannen uitgesteld om zijn schuldeisers de bitcoin terug te betalen die de cryptobeurs hen heeft belet sinds februari 2014 op te nemen.

Dit kan binnenkort veranderen, aangezien meerdere schuldeisers e-mails hebben ontvangen van de curator van Mt. Gox die details zoekt om de identiteitsverificatie af te handelen voor crypto-beursaccounts die zijn aangewezen als betalingsadressen voor bitcoin (BTC) en bitcoin cash (BCH).

De belangrijkste zorg die voortkomt uit deze ontwikkeling is het enorme volume BTC waarvan wordt gefluisterd dat Mt. Gox het binnenkort op de markt zal vrijgeven. Marktwaarnemers zijn vooral alert nu de aftelling begint voor een mogelijke vrijgave van 200.000 BTC in de komende twee maanden.

Opmerkelijk is dat het bedrag aan Bitcoin dat aan Mt. Gox-schuldeisers wordt terugbetaald vergelijkbaar is met de holdings van MicroStrategy van Michael Saylor, die momenteel ongeveer 189.000 BTC (met een waarde van ongeveer $7,4 miljard tegen de huidige prijzen) in zijn schatkist heeft na de aankoop in december. De zorg is dat degenen die betalingen van Mt. Gox ontvangen, deze onmiddellijk zullen verkopen, wat de prijs van BTC verder omlaag kan brengen.

Mt. Gox, gelanceerd in 2010, was ’s werelds grootste beurs toen het in 2014 werd gehackt. Het op Tokio gebaseerde platform slaagde er uiteindelijk in ongeveer 20% van de vermiste Bitcoin te herstellen. Mt. Gox startte eind vorig jaar met PayPal-terugbetalingen, waarbij sommige eisers dubbele betalingen ontvingen.

De inmiddels ter ziele gegane beurs heeft ook ongeveer 143.000 Bitcoin Cash (BCH) in bezit, waardoor speculaties toenemen over het cumulatieve effect van de vrijgave van BTC en BCH op de cryptomarkt.

 


The post Mt. Gox lijkt klaar om 200.000 Bitcoin vrij te geven aan schuldeisers: Komt er een verwoestende BTC-dump? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.