Mining pool met nieuw idee haalt via Jack Dorsey $6,2 miljoen op

Vandaag heeft Mummolin uit Wyoming $6,2 miljoen opgehaald in een investeringsronde die werd geleid door Jack Dorsey. Verder deden ook prominente investeerders zoals Accomplice, Barefoot Bitcoin Fund, MoonKite, NewLayer Capital en het Bitcoin Opportunity Fund mee.

Het geld gaat worden gebruikt om OCEAN te lanceren. Dit is een nieuw idee om bitcoin mining te decentraliseren.

Jack Dorsey vertelt:

“OCEAN lost een probleem op voor Bitcoiners dat we volgens mij allemaal voelen: verdere centralisatie van mining pools die bitcoin zouden kunnen teisteren, en hoe dat een aantal eigenschappen van bitcoin in gevaar brengt die ons dierbaar zijn”

De mede-oprichter van Twitter en CEO van Block vervolgt:

“Als ik een project zie dat goed is voor bitcoin in het algemeen, en dat ook goed is voor mij en mijn bedrijven persoonlijk, wordt het voor mij een eenvoudige beslissing, en ik ben blij om er deel van uit te maken.”

De OCEAN mining pool onderscheidt zich door een non-custodial platform te bieden waarbij miners op een transparante manier direct block rewards krijgen. Daarmee elimineert het het risico dat het geld uit de Coinbase-transactie voor zichzelf houdt. Het haalt in zekere zin een laagje vertrouwen weg.

“Traditionele bitcoin mining pool nemen het exclusieve beheer over blokbeloningen en transactiekosten op zich, voordat ze deze onder miners verdelen. Dit geeft hen de mogelijkheid om betalingen van individuele miners in te houden, hetzij door hun eigen keuze, hetzij door wettelijke vereisten.”

Door dit non-custodial te maken, wil Mark Artymko, medeoprichter en president van Mummolin, dit risico wegnemen.

Luke Dash Jr. is een opvallende naam die zich aan Mummolin heeft gekoppeld. Hij is zelfs de mede-oprichter van het bedrijf!


The post Mining pool met nieuw idee haalt via Jack Dorsey $6,2 miljoen op appeared first on Bitcoinmagazine.nl.