Miners onder druk door zwalkende bitcoin koers – capitulatiegolf op komst?

CryptoQuant CEO Ki Young Ju zegt dat er ondanks de enorme omzetdaling voor de bitcoin miners sinds de halving nog geen sprake is van capitulatie. Sinds de halving van de blokbeloning zijn de omzetten voor miners naar het laagste niveau in 14 maanden tijd gedaald.

Volgens Ki Young Ju hebben de miners nu twee opties.

Twee opties voor bitcoin miners

“Nu zijn er twee opties voor de bitcoin miners: 1. Capitulatie, of 2. Wachten op een stijging van de bitcoin koers”, aldus de CEO van CryptoQuant.

Op basis van de 365-daagse Puell Multiple Chart – een indicator die schat hoeveel verkoopdruk er van de miners is – zegt Ju dat miners “op dit moment” nog geen signalen van capitulatie geven.

De recente koersdalingen zorgen wel voor zorgen over een capitulatie-golf onder de miners, maar we moeten ook begrijpen dat miners al jaren wisten dat deze halving er zou komen.

Dat de bitcoin koers nu überhaupt op dit niveau zou staan hadden de meeste analisten een jaar geleden ook niet durven voorspellen. Destijds stond bitcoin er nog een stuk slechter voor. Wat dat betreft zou het overdreven zijn om nu angst te zaaien.

De omzetten van bitcoin miners

Meteen na de halving schoten de omzetten van bitcoin miners omhoog door mensen die “zeldzame satoshi” wilden bemachtigen. Dat zijn satoshi uit het halving-blok en natuurlijk door het Runes Protocol.

Het Runes Protocol werd direct met de halving gelanceerd en maakt het mogelijk om tokens op de blockchain van Bitcoin te creëren. In principe lijkt het op Bitcoin Ordinals, maar zou het nog iets efficiënter zijn.

Hoewel er dankzij deze twee ontwikkelingen wat meer vraag was naar blokruimte op het netwerk, beginnen de koersdalingen nu meer op de omzetten te drukken.

Volgens The Bitcoin Layer, een publicatie die regelmatig diepgaande analyses schrijft over de markt, is er op dit moment een toegenomen kans op de capitulatie van miners.

In principe heeft dat geen gevolgen voor bitcoiners zelf, maar legt dit vooral druk bij miners, mensen die geld verdienen met het produceren van blokken voor de blockchain.


The post Miners onder druk door zwalkende bitcoin koers – capitulatiegolf op komst? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.