Miljardenbedrijf Block maakt gigantische winst op bitcoin

Het door Jack Dorsey bestuurde miljardenbedrijf Block maakte een winst van 66 miljoen dollar op het verkopen van bitcoin via de Cash App. Dat markeert een stijging van 90 procent ten opzichte van vorig jaar. Op 22 februari onthulde Block zijn cijfers voor het vierde kwartaal van 2023.

Daaruit bleek dat het in totaal voor 2,5 miljard dollar aan bitcoin had verkocht, wat een stijging van 37 procent markeert ten opzichte van Q4 2022.

Block boekt succes door bitcoin

Als we kijken naar de cijfers van het volledige jaar 2023 voor Block, dan was bitcoin echt een belangrijke asset voor het bedrijf. De totale omzet met bitcoin kwam binnen op 9,5 miljard dollar. Daarmee scoort het een stijging van 34 procent ten opzichte van 2022.

De brutowinst steeg met 31 procent naar 205 miljoen dollar.

“Het doel van Cash App is om één van de primaire bank-dienstverleners te worden voor huishoudens in de Verenigde Staten met een maximaal inkomen van 150.000 dollar per jaar”, aldus Block CEO Jack Dorsey.

Cash App is een mobiele betaalapplicatie die het voor individuen mogelijk maakt om geld te versturen via hun smartphones en browsers. Cash App maakt het zijn gebruikers makkelijk om bitcoin te kopen, verkopen, versturen en ontvangen.

Block heeft bitcoin op de balans

Verder houdt het bedrijf 8.027 bitcoin op de balans, die momenteel een waarde kennen van 413 miljoen dollar. Gedurende de bekendmaking van de kwartaalcijfers maakte COO en CFO Amrita Ahuja bekend dat het bedrijf enorm profiteerde van de koersstijgingen van bitcoin.

“De verbeteringen in het derde kwartaal werden gedreven door een aantal factoren, waaronder de stijging in de brutowinsten vanuit bitcoin door prijsveranderingen die zijn doorgevoerd gedurende het kwartaal”, aldus Ahuja.

De aandelen van Block schoten na de bekendmaking van de cijfers met 5,4 procent omhoog, omdat het bedrijf beter presteerde dan de meeste analisten hadden verwacht.

In totaal werd een brutowinst van 2,02 miljard dollar geboekt over het afgelopen kwartaal. De totale brutowinst voor 2023 kwam uit op 7,5 miljard dollar, wat een stijging van 25 procent markeert ten opzichte van 2022.


The post Miljardenbedrijf Block maakt gigantische winst op bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.