“Miljarden dollars stromen naar XRP, Ether, Solana, Shiba Inu via Spot ETF’s”

De populaire cryptopodcast-host Lark Davis voorziet dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) later dit jaar meer spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) gaat goedkeuren voor altcoins. Na de goedkeuring van verschillende spot bitcoin ETF’s vorige maand.

Terwijl hij zijn inzichten deelt, begint de analist met het benadrukken van ethereum, waarbij hij de nadruk legt op zijn mogelijke stijging naar $4.000 rond 23 mei, gedreven door de verwachting van de goedkeuring van een spot Ethereum ETF. Beleggers gebruiken deze tijd om te gaan ‘frontrunnen’.

Opmerkelijk is dat Davis’ these afkomstig is van Standard Chartered Bank, die in een rapport suggereert dat de SEC waarschijnlijk een spot Ethereum ETF zal goedkeuren op de genoemde datum. Hij benadrukt verder het belang van het $4.000-doelwit, waarbij hij parallellen trok met de prestaties van bitcoin vóór de goedkeuring van zijn spot ETF.

Meer altcoin ETF’s te volgen

De crypto-expert bespreekt ook hoe hij de goedkeuring van ethereum’s ETF ziet als een katalysator die een golf van meer altcoin ETF’s kan veroorzaken, waardoor er meer liquiditeit in de cryptospace wordt aangetrokken.

“Wat gebeurt er als we een ethereum ETF krijgen? Waar denk je dat de markt bijna onmiddellijk naartoe zal gaan? Dat we meer altcoin ETF’s gaan krijgen,” schrijft Davis.

Hij speculeert vervolgens over de mogelijkheid van spot ETF’s voor Dogecoin, XRP, Chainlink, Avalanche, Solana, Cardano, Shiba Inu en anderen die tegen het einde van het jaar opkomen.

Opmerkelijk is ook de actieve betrokkenheid van grote spelers zoals Franklin Templeton, met 1.500 miljard dollar aan beheerd vermogen, die eerder specifiek interesse hebben getoond in Solana, wat de waarschijnlijkheid van een Solana ETF na goedkeuring van de ethereum ETF suggereert.

Het is ook vermeldenswaardig dat financiële giganten zoals BlackRock, Fidelity, VanEck en anderen allemaal aanvragen hebben ingediend voor spot ethereum ETF’s, waarbij de SEC naar verwachting beslissingen zal nemen over sommige van deze aanvragen tegen mei.

Dat gezegd hebbende, terwijl er optimisme heerst over de mogelijkheid dat de SEC aanvullende spot ETF’s voor altcoins goedkeurt, voorzien sommige experts aanzienlijke obstakels, met name gezien de duidelijke scepsis en het gebrek aan enthousiasme van de SEC ten opzichte van cryptocurrency’s.

SEC versus Ripple

Bijzondere aandacht verdient de lopende rechtszaak SEC vs Ripple. Ondanks een eerdere uitspraak waarin is bevestigd dat XRP geen effect is, blijft de SEC bij haar classificatie. De uitkomst van deze zaak, verwacht in april, heeft belangrijke gevolgen voor de goedkeuring van diverse ETF’s. Als de SEC ervoor kiest om de uitspraak na de rechtszaak te betwisten, kan dit leiden tot vertraging in het algehele goedkeuringsproces voor ETF’s.

Omgekeerd, als Ripple een gunstige uitkomst behaalt door middel van een door de rechtbank opgelegde boete of een schikking, kan dit de weg vrijmaken voor de goedkeuring van aanvullende altcoins, zij het met de verwachte moeilijke bureaucratische procedures die door de SEC zijn voorgeschreven.


The post “Miljarden dollars stromen naar XRP, Ether, Solana, Shiba Inu via Spot ETF’s” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.