Miljardair met een vermogen van $4,3 miljard: “Bitcoin heeft de kans om voor altijd te stijgen, misschien moet ik het kopen”

De beroemde miljardair Bill Ackman deelt een interessant prijsscenario over Bitcoin in zijn verklaring. Ackman, oprichter en CEO van Pershing Square Capital Management, doet een boekje open over bitcoin. Bekend om zijn scherpe zakelijk inzicht, presenteert Ackman een tot nadenken stemmend scenario dat de wereld van cryptocurrency opschudt.

Miljardair over bitcoin

Ackman’s scenario schetst een beeld van een spiraalcyclus waarin de stijging van de bitcoin prijs leidt tot meer miningactiviteit. Dat leidt tot meer energieverbruik, waardoor de energiekosten stijgen. Stijgende energiekosten veroorzaken inflatie en de dollar daalt, wat de vraag naar en het minen van bitcoin doet toenemen. Volgens de Amerikaanse durfinvesteerder gaat deze cyclus in dit scenario door, wat leidt tot een eindeloze stijging van de waarde van bitcoin, torenhoge energieprijzen en een potentiële economische instorting.

“Misschien moet ik wat Bitcoin kopen,” zo concludeerdt Ackman.

Als reactie op Ackman’s scenario suggereert Michael Saylor, een bekende voorstander van Bitcoin, dat Ackman inderdaad in bitcoin moet investeren, maar niet om de redenen die Ackman noemt. Saylor betoogt dat de meeste bitcoinminers de stroomkosten voor andere consumenten verlagen in plaats van verhogen. Hij biedt aan om dit probleem met Ackman persoonlijk te bespreken.

Op moment van schrijven staat de prijs boven de $71.500, en heeft bitcoin opnieuw een prijsrecord gebroken.


The post Miljardair met een vermogen van $4,3 miljard: “Bitcoin heeft de kans om voor altijd te stijgen, misschien moet ik het kopen” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.