MicroStrategy wil nog meer bitcoin kopen: bedrijf geeft $500 miljoen aan obligaties uit

Michael Saylor, ceo van MicroStrategy, wil nog meer bitcoin (BTC) kopen. Het bedrijf kondigt aan om 500 miljoen dollar aan converteerbare obligaties uit te geven.

$500 miljoen aan obligaties

Het gaat om converteerbare obligaties ter waarde van $500 miljoen met vervaldatum in 2031. MicroStrategy verwacht ook de initiële kopers van de obligaties een optie te verlenen om, binnen een periode van 13 dagen vanaf en inclusief de datum waarop de uitgifte plaatsvindt, tot een extra $75 miljoen aan obligaties te kopen. Kopers krijgen elk jaar rente betaald over obligaties en die rentebetalingen beginnen 15 september 2024. De obligaties vervallen op 15 maart 2031, tenzij eerder teruggekocht, ingelost of geconverteerd in overeenstemming met hun voorwaarden.

Het is voor MicroStrategy om geld uit de markt te halen om meer bitcoin te kopen, zo is in het persbericht te lezen. Door de recente rally van bitcoin zit ook het aandeel van MicroStrategy in de lift. Volgens sommige analisten kan de prijs naar $1.810 schieten. De huidige prijs ligt rond 1.600 dollar.

Onlangs kocht het bedrijf nog eens 12.000 bitcoins, waarmee ze nog ruim 205.000 bitcoins op hun balans hebben staan.

MicroStrategy is een technologiebedrijf dat zich richt op business intelligence, mobiele software en cloud-gebaseerde diensten. Het bedrijf is bekend om zijn producten voor data-analyse en business intelligence. Met zijn software kunnen organisaties data verzamelen uit diverse bronnen, waaronder databases, spreadsheets, en cloud-diensten, om gedetailleerde rapporten, dashboards en geavanceerde analytics te genereren. Dit helpt bedrijven bij het nemen van beter geïnformeerde beslissingen op basis van hun data.


The post MicroStrategy wil nog meer bitcoin kopen: bedrijf geeft $500 miljoen aan obligaties uit appeared first on Bitcoinmagazine.nl.