MicroStrategy vs. Bitcoin ETFs: Beleggingsgenie Bill Miller IV Heeft Sterke Voorkeur

Tijdens zijn verschijning op CNBC’s “Closing Bell” op 12 januari 2024, besprak Bill Miller IV, Chief Investment Officer van Miller Value Partners, de impact van de nieuwe in de VS genoteerde spot Bitcoin ETF’s op de cryptomarkt. Ook is deze beroemde belegger van mening dat een investering in MicroStrategy, als ’s werelds grootste Bitcoin-eigenaar, mogelijk een betere investering is ten opzichte van de ETF’s.

Introductie van Bill Miller IV

Miller Value Partners, opgericht door de beroemde belegger Bill Miller, staat bekend om zijn focus op waardegerichte beleggingen. Het bedrijf, gespecialiseerd in het identificeren van ondergewaardeerde aandelen voor de langetermijn investering. Bill Miller IV, die nauw samenwerkt met zijn vader Bill Miller III, heeft binnen de financiële wereld een sterke eigen reputatie opgebouwd. Zijn werkzaamheden bij Miller Value Partners omvatten voornamelijk het analyseren en selecteren van aandelen. Nu heeft deze beroemde belegger zijn licht dus laten schijnen op de Bitcoin ETF’s, en is hij van mening dat een investering in het aandeel van MicroStrategy wellicht beter is.

MicroStrategy: Een superieur alternatief voor Bitcoin ETF’s?

Tijdens het interview benadrukte Miller de betekenis van de spot Bitcoin ETF’s als een belangrijke stap voorwaarts voor institutioneel kapitaal in de cryptocurrency-sector. Hij wees erop dat er, naast deze ETF’s, een ander aantrekkelijk beleggingsalternatief bestaat met al langere tijd blootstelling aan Bitcoin: MicroStrategy. Volgens Miller biedt MicroStrategy, als ’s werelds grootste Bitcoin-eigenaar, meerdere voordelen boven een spot Bitcoin ETF, waaronder hogere liquiditeit en geen bijkomende kosten. Hij benadrukte ook de aantrekkingskracht van het bezitten van een groot aandeel in een nieuwe technologische asset, evenals de sterke technologische achtergrond van MicroStrategy’s CEO Michael Saylor.

Miller legde uit dat MicroStrategy’s bedrijfsmodel uniek is in zijn flexibiliteit om te reageren op fluctuaties in de marktwaarde. Het bedrijf kan zijn strategie aanpassen door aandelen te verkopen om Bitcoin te kopen of aandelen terug te kopen, afhankelijk van de marktsituatie. Deze benadering biedt volgens hem grote voordelen voor huidige aandeelhouders op de lange termijn.


The post MicroStrategy vs. Bitcoin ETFs: Beleggingsgenie Bill Miller IV Heeft Sterke Voorkeur appeared first on Bitcoinmagazine.nl.