MicroStrategy gaat $600 miljoen aan particuliere obligaties verkopen, een deel gaat naar bitcoin (BTC)

MicroStrategy heeft aangekondigd dat het $600 miljoen aan bedrijfsobligaties met een vervaldatum in 2030 gaat aanbieden. Met deze zet wil het Amerikaanse bedrijf nieuw geld aantrekken om nog meer bitcoin (BTC) te kopen.

MicroStrategy doet nieuwe uitgifte

MicroStrategy heeft zijn plannen aangekondigd om de netto-opbrengst van de verkoop van de obligaties te gebruiken om extra bitcoin aan te kopen en voor algemene bedrijfsdoeleinden. Onder bepaalde voorwaarden kan MicroStrategy vanaf 22 maart 2027 alle of een deel van de obligaties tegen contanten terugkopen. Obligatiehouders hebben het recht om MicroStrategy te verplichten alle of een deel van hun obligaties tegen contanten terug te kopen op 15 september 2028.

De obligaties zijn converteerbaar in cash, aandelen van de klasse A gewone aandelen van MicroStrategy, of een combinatie van cash en aandelen van de klasse A gewone aandelen van MicroStrategy.

De beursgenoteerde onderneming van Michael Saylor heeft de afgelopen jaren enorm veel bitcoin ingekocht. Het huidige aantal staat op maar liefst 190.000 bitcoins. Zelf ziet Saylor een aandeel in zijn bedrijf als een betere investering dan investeren in een bitcoin exchange traded fund (ETF).


The post MicroStrategy gaat $600 miljoen aan particuliere obligaties verkopen, een deel gaat naar bitcoin (BTC) appeared first on Bitcoinmagazine.nl.