MicroStrategy bezit nu voor $13,6 miljard aan Bitcoin, 1% van de totale circulerende voorraad

MicroStrategy bezit nu voor $13,6 miljard aan bitcoin en dat 1% van de totale circulerende voorraad. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse broker Canaccord Genuity. Ze verlaagden hun koersdoel voor het bedrijf naar $1.590 van $1.810, maar handhaafde zijn koopadvies.

MicroStrategy bezit $13,6 miljard aan bitcoin

MicroStrategy (MSTR) haalde meer dan $1,5 miljard op in het eerste kwartaal en gebruikte de opbrengsten om nog eens 25.250 bitcoin (BTC) te kopen. Ze bezitten nu 214.400 BTC ter waarde van ongeveer $13,6 miljard, aldus Canaccord Genuity in een onderzoeksrapport.

De bedrijfsstrategie van MicroStrategy is deels gebaseerd op het aanschaffen en het aanhouden van bitcoin. De totale holding van het bedrijf is bijna 1% van de totale circulerende voorraad, uitgaande van de 19,7 miljoen bitcoins die ooit zijn gedolven.

Het Amerikaanse softwarebedrijf bereikte een dubbelcijferige groei van de abonnementsdiensteninkomsten in het eerste kwartaal toen het zijn bedrijf naar de cloud verplaatste, aldus het rapport. Desondanks rapporteerde het een netto operationeel verlies van $53,1 miljoen door een afschrijving op digitale activa van $191,6 miljoen.

Het bedrijf had de nieuwe boekhoudnorm voor de reële waarde van digitale activa kunnen aannemen en een grote winst kunnen rapporteren dankzij de rally van bitcoin in het eerste kwartaal, maar besloot dit niet te doen.

Canaccord verlaagt het koersdoel van MicroStrategy naar $1.590 van $1.810, maar handhaaft zijn koopadvies. Het aandeel daalde met 2,5% naar $1.261 in de handel na sluitingstijd.

“De belangrijkste drijfveren van ons nieuwe koersdoel zijn de aanhoudende waardering van BTC en enige herwaardering voor de softwarebusiness,” schrijven analisten onder leiding van Joseph Vafi. Ze voegen daar aan toe: “De huidige premie van MSTR ten opzichte van zijn BTC-bezittingen zien we niet als een opwaartse drijfveer vanaf de huidige niveaus.”

Schaarste

Er zit een waarde aan de bitcoinbezittingen van MicroStrategy vanwege de schaarste. Het is volgens hen één van de beste manieren om blootstelling aan het digitale activum te verkrijgen. Dat biedt potentie voor het aandeel MSTR ten opzichte van de bitcoin spotprijs.

Ze zijn ook positief over bitcoin. “BTC heeft als voordeel dat recent de Amerikaanse BTC spot exchange-traded funds (ETF’s) zijn goedgekeurd. We zien onder grote vermogensbeheerders een zeer sterke adoptie in combinatie met de recente BTC-halving,” zo staat in het rapport te lezen.


The post MicroStrategy bezit nu voor $13,6 miljard aan Bitcoin, 1% van de totale circulerende voorraad appeared first on Bitcoinmagazine.nl.