Michael Saylor Verklaart Eeuwige Liefde voor Bitcoin: MicroStrategy’s Oneindige Koopmissie

Michael Saylor, voorzitter van MicroStrategy Incorporated, staat natuurlijk al lange tijd bekend om zijn steun aan bitcoin. Tijdens een recent interview op Bloomberg TV benadrukte hij opnieuw zijn toewijding aan bitcoin, met de verklaring dat hij van plan is om voor altijd tijd bitcoin te blijven kopen. Saylors optimisme over bitcoin is gebaseerd op het potentieel als bescherming tegen inflatie en de intrinsieke waarde als opslag van vermogen.

De bitcoin strategie van Michael Saylor en Microstrategy

Sinds de eerste investering in bitcoin in 2020 heeft Michael Saylor MicroStrategy geleid naar een agressief aankoopbeleid van bitcoin, waardoor het een van de grootste bedrijfshouders van bitcoin is geworden. Saylors pleidooi gaat verder dan alleen investeren; hij ziet bitcoin als een essentieel middel dat door instellingen en bedrijven moet worden aangenomen als een reserve investering voor de schatkist. Deze visie wordt weergegeven in zijn uitspraak: “Bitcoin is superieur, er is geen reden om het superieure te verkopen om de verliezers te kopen,” wat zijn geloof in de waarde van bitcoin benadrukt ten opzichte van andere investeringen.

Saylor benadrukte ook het belang van spot bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s), die volgens hem de cryptomarkt kunnen transformeren door beleggers in staat te stellen blootstelling aan bitcoin te krijgen zonder deze direct te bezitten. Dergelijke financiële instrumenten kunnen bredere institutionele adoptie vergemakkelijken en mogelijk leiden tot een aanzienlijke kapitaalinstroom in bitcoin en andere digitale activa.

MicroStrategy blijft bitcoin inslaan

MicroStrategy’s toewijding aan bitcoin werd duidelijk in hun agressieve aankoopstrategie, waarbij alleen al in januari 850 bitcoin werden gekocht voor $37,5 miljoen. Het bedrijf zette deze trend voort in het vierde kwartaal van 2023, met de aankoop van nog eens 31.755 bitcoins voor $1,25 miljard, gemiddeld $39.411 per bitcoin. Tegen 5 februari had MicroStrategy 190.000 bitcoins gekocht, met een totale investering van $5,93 miljard.

Deze strategische accumulatie heeft zijn vruchten afgeworpen, zoals blijkt uit het vierdekwartaalverslag van 2023 van het bedrijf, dat een nettowinst van $89,1 miljoen onthulde, een aanzienlijk herstel van een verlies van $249,7 miljoen in 2022. Met inkomsten van $124,5 miljoen heeft MicroStrategy’s adoptie van een bitcoin-gerichte strategie ertoe geleid dat het alle belangrijke activaklassen heeft overtroffen.


The post Michael Saylor Verklaart Eeuwige Liefde voor Bitcoin: MicroStrategy’s Oneindige Koopmissie appeared first on Bitcoinmagazine.nl.