Michael Saylor: MicroStrategy Is Beter dan Bitcoin ETF’s als Investering

In de recente kwartaalpresentatie van MicroStrategy kwam naar voren dat het bedrijf zich niet alleen als een softwarefirma ziet, maar nadrukkelijk als een innovator op het gebied van bitcoin. Onder leiding van Michael Saylor, een bekende bitcoin voorvechter, legde MicroStrategy de focus op zijn diepgaande betrokkenheid bij bitcoin, ondanks dat de kwartaalcijfers achterbleven bij de verwachtingen. Tijdens de presentatie van de resultaten over het vierde kwartaal heeft Saylor zijn bedrijf gepositioneerd als een “bitcoin ontwikkelingsbedrijf”.

De visie van Michael Saylor

Sinds de oprichting in 1989 was MicroStrategy oorspronkelijk alleen actief als een softwareadviesbureau. Dit veranderde drastisch in het midden van 2020, toen CEO Michael Saylor begon met het omzetten van de bedrijfsreserves van contant geld naar bitcoin. Hierdoor is MicroStrategy uitgegroeid tot de grootste openbaar verhandelde houder van bitcoin, met een bezit van meer dan 190.000 bitcoins, ter waarde van meer dan 8 miljard dollar. MicroStrategy heeft al meer dan $2 miljard winst op alle bitcoin dat ze hebben aangekocht over de laatste paar jaar, dat doen ze niet verkeerd!

Daling van MicroStrategy aandeel door ETF’s

Echter, sinds de introductie van spot bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) staat MicroStrategy voor uitdagingen, waarbij het aandeel sinds het begin van het jaar met 22% is gedaald, in tegenstelling tot de relatief stabiele prijs van bitcoin. Dit roept vragen op of beleggers de voorkeur geven aan deze nieuwe ETF’s boven het aandeel van MicroStrategy (MSTR) als middel om in bitcoin te investeren.

Als reactie hierop presenteerde MicroStrategy een overtuigend argument waarom het zichzelf beschouwt als een superieur investeringsalternatief voor spot bitcoin ETF’s. Het bedrijf benadrukte de actieve controle die beleggers hebben over de kapitaalstructuur en het vermogen tot waarde innovatie, wat het onderscheidt van ETF’s. Daarnaast wees Saylor op zijn vermogen om contant geld te genereren, evenals de lagere beheerkosten vergeleken met die van ETF-investeringen. Is MicroStrategy dan toch een betere investering dan een bitcoin spot ETF?


The post Michael Saylor: MicroStrategy Is Beter dan Bitcoin ETF’s als Investering appeared first on Bitcoinmagazine.nl.