Michael Saylor: ‘Bitcoin is een miljardengebouw in cyberspace’

Bitcoin investeerders moeten de digitale munt volgens Michael Saylor minder als geld behandelen en meer als een “miljardengebouw in cyberspace” beschouwen, zo is de mening van Michael Saylor. Belangrijk detail: dat gebouw in cyberspace moet je volgens Saylor voor tenminste 100 jaar willen aanhouden.

Fundamenteel misverstand over bitcoin

Tijdens een interview op 11 maart met CNBC riep Saylor dat er een “fundamenteel misverstand” bestaat tussen mensen die bitcoin zien als een valuta en dat de “killer app” van bitcoin het vermogen is om voor honderden jaren vermogens te bewaken.

“Het is controversieel als mensen bitcoin zien als een valuta, dus ik zou mensen willen aanmoedigen om over bitcoin te denken als een digitale valuta, een miljardengebouw in cyberspace”, aldus Saylor.

Volgens de miljardair probeert niemand een kop koffie te kopen met een fractie van hun panden op Fifth avenue in New York. “Maar iedere rijkaard die ik ken bezit vastgoed in Londen of New York of ergens anders en niemand klaagt over het onvermogen om hun panden als betaalmiddel te gebruiken.”

Het probleem is volgens Saylor dat veel mensen bitcoin nog teveel beschouwen als een betaalmiddel, terwijl Amerika, Europa en China het zeer waarschijnlijk zouden omarmen als we het kwalificeren als digitaal bezit.

‘Bitcoin zal goud opeten’

Saylor reageert in het interview ook op de lancering van de Spot Bitcoin ETFs, die volgens hem laten zien dat de digitale munt de marktwaarde van goud zal opeten. “Bitcoin heeft alle fantastische eigenschappen van goud en niet de tekortkomingen.”

“Het is wereldwijd, de meest erkende en meest vertrouwde investering ter wereld op dit moment. Het is ethisch, omdat het de koning der grondstoffen is, omdat er geen uitgever is en geen bedrijf is dat de markt controleert”, zo vertelt Saylor verder.

Ook gaf de bestuursvoorzitter van MicroStrategy aan dat hij geen seconde slaap verloor toen de bitcoin koers onder het niveau van 20.000 dollar terechtkwam in 2022. Waarom? Omdat er volgens hem geen betere asset te vinden is op aarde.


The post Michael Saylor: ‘Bitcoin is een miljardengebouw in cyberspace’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.