MiCA en euro stablecoins: Is mogelijk verbod op Tether goed nieuws?

Er komen nieuwe regels aan in Europa rondom crypto. Deze regels staan bekend als Markets in Crypto Assets (MiCA), staat op het punt de stablecoinmarkt flink op te schudden. Onder andere Binance heeft plannen aangekondigd om stablecoins te beperken die niet voldoen aan de MiCA-standaarden. Ook Kraken onderzoekt actief welke stablecoins voldoen aan de Europese normen, wat mogelijk kan leiden tot het verwijderen van stablecoins voor hun EU-gebruikers.

Eu en stablecoins

Het is nog niet duidelijk welke stablecoins zullen worden beschouwd als ‘ongereguleerd’ door exchanges. Er zijn echter berichten dat Kraken overweegt om Tether’s USDT te verwijderen. Tether heeft soms problemen gehad met regelgevers, maar blijft voorlopg op veel plekken een cruciaal handelspaar voor Europese gebruikers.

Traditioneel heeft Europa achtergelopen op de VS en Aziatische landen wat betreft cryptohandel. Toch zijn Euro-gedekte stablecoins sinds het begin van het jaar gestaag in volume gegroeid, wat suggereert dat de vraag in Europese markten eindelijk aantrekt. Dat is te lezen in de nieuwsbrief van Kaiko.

Het gecombineerde wekelijkse volume van Tether’s EURT, Stasis EURS, Société Générale’s EURCV, Anchored’s AEUR, en Circle’s EURCV heeft sinds maart consequent meer dan $40 miljoen bereikt, wat de langste periode ooit is. AEUR, dat een moeilijke lancering had op Binance in december, heeft de EUR stablecoinmarkt verovert en beheerst momenteel meer dan 50% van het totale volume.

Hoewel stablecoins gericht op de dollar nog steeds de cryptomarkt domineren, is het aandeel van euro stablecoins gestegen naar een recordhoogte. Het aandeel van transacties in Euro stablecoins is gestegen van bijna nul in 2020 naar 1,1% van alle transacties, wat een aanzienlijke toename is. Maar voorlopig is de dollar natuurlijk nog dominant, ook hier.


The post MiCA en euro stablecoins: Is mogelijk verbod op Tether goed nieuws? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.