Mi Primer Bitcoin lanceert open source lesboek voor middelbare scholen

De non-profitorganisatie Mi Primer Bitcoin heeft een nieuwe versie van haar Bitcoin Diploma werkboek gelanceerd. Het schoolboek heeft tot doel om de adoptie van bitcoin aan te wakkeren.

Mi Primer Bitcoin

De organisatie staat ook wel bekend als My First Bitcoin, verwijzend naar de eerste stapjes die studenten maken in de wereld van de grootste cryptocurrency. Het begon met lesgeven in El Salvador nadat het land in 2021 de Bitcoin Wet invoerde.

In juni 2022 schaalde het onderwijsprogramma op met een werkboek van tien weken en een pilotprogramma, waaraan 38 leerlingen van openbare scholen in El Salvador meededen. Dit initiatief was de eerste keer dat een BTC Diploma ergens ter wereld in het publieke schoolsysteem werd geĂŻntroduceerd.

Deze week is de 2024-versie van het werkboek gedeeld met de wereld. Het is gratis te bekijken en te gebruiken.

De non-profitorganisatie werkt nu samen met het ministerie van Onderwijs in El Salvador, dat het open source-werkboek heeft gebruikt als belangrijkste bron voor zijn eigen op BTC gerichte lesprogramma’s.

Ook werkt het samen met Bitcoin Beach om 700 leraren op openbare scholen in het hele land op te leiden tot bitcoindocenten. Deze leraren zullen vervolgens het Bitcoin Diploma-curriculum op hun eigen lokale scholen aanbieden.

Sinds 2023 is het Node Network onderdeel van My First Bitcoin, waar 29 grassroots projecten uit 18 landen bij zijn aangesloten. Zij gebruiken het Diploma-werkboek ook in hun eigen community, variërend van plekken als Cuba en de Dominicaanse Republiek tot Zuid-Afrika en India.

Het curriculum bespreekt verschillende onderwerpen, waaronder de geschiedenis van geld, de opkomst van overheidsgeld, de problemen die voortkomen uit fiatgeld en hoe BTC oplossingen biedt. Het gaat ook in op de technische werking van bitcoin en het lightning netwerk.

De editie van 2023 is in 23 talen vertaald door een netwerk van meer dan 40 internationale docenten, waaronder Koreaans, Swahili, Luganda, Russisch, Tamil, Japans en Hindi

John Dennehy, oprichter van My First Bitcoin, vertelt:

“Wij geloven dat bitcoineducatie de wereld zal veranderen, en deze nieuwe editie is een grote stap in die richting. Het leren van financiële geletterdheid voor het BTC-tijdperk geeft kracht en leidt tot aanzienlijke tweede-orde-effecten. Die kennis zal ons aanmoedigen om verder in de toekomst te bouwen, te creëren en plannen te maken – en dat verandert alles.”


The post Mi Primer Bitcoin lanceert open source lesboek voor middelbare scholen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.