Metaplanet stijgt met 158% in een week, na aankondiging Bitcoin-strategie

Metaplanet Inc., met de bijnaam “Japan’s MicroStrategy” op Crypto Twitter, heeft deze week beter gepresteerd dan alle andere Japanse aandelen, na de aankondiging om Bitcoin te adopteren als kernactiva van de schatkistreserve.

Belangrijkste ontwikkelingen

In de afgelopen twee dagen zijn de aandelen van Metaplanet met 127% gestegen van 41 JPY naar 90 JPY. Deze stijging leidde ertoe dat de Tokyo Stock Exchange (TSE) de handel twee keer stillegde vanwege de maximale dagelijkse winstlimieten.

Een Bitcoin-strategie volgen

Dylan LeClair, directeur Bitcoin-strategie bij Metaplanet, verklaarde dat het nieuwe doel van het bedrijf is om zoveel mogelijk Bitcoin te accumuleren. Deze strategie weerspiegelt de aanpak van MicroStrategy, waardoor Metaplanet een geïmproviseerde Bitcoin ETF wordt voor Japanse beleggers zonder kosten.

Financiering en uitbreidingsplannen

Op maandag kondigde Metaplanet aan dat het zijn geautoriseerde aandelen met 300% zou verhogen. Deze stap is bedoeld om meer geld in te zamelen om Bitcoin te verwerven en de financiële stabiliteit van het bedrijf te versterken tegen de verzwakkende Japanse yen.

Marktreacties en toekomstplannen

Sinds de invoering van de Bitcoin-strategie is de marktkapitalisatie van Metaplanet gestegen van 2 miljard JPY naar 14,63 miljard JPY. Het bedrijf heeft al 1 miljard JPY geïnvesteerd in Bitcoin, wat op dat moment bijna de helft van de marktkapitalisatie is.

Samenvatting

De moedige stap van Metaplanet om prioriteit te geven aan Bitcoin heeft niet alleen het aandeel naar nieuwe hoogten gedreven, maar ook de groeiende trend benadrukt van mainstream bedrijven die cryptocurrency gebruiken als een hedge tegen economische instabiliteit. Nu Japan voor fiscale uitdagingen staat, zou de strategie van Metaplanet andere bedrijven kunnen inspireren om dit voorbeeld te volgen.


The post Metaplanet stijgt met 158% in een week, na aankondiging Bitcoin-strategie appeared first on Bitcoinmagazine.nl.