‘MetaMask overweegt ondersteuning voor bitcoin’

MetaMask, de populaire non-custodial wallet, zou binnen een maand ondersteuning voor bitcoin kunnen toevoegen. Volgens CoinDesk zijn de plannen nog niet definitief. Maar het zou een bijzondere stap zijn, de wallet staat bekend als een van de populairste wallets voor Ethereum.

De opties voor BTC zouden klein beginnen en in de loop van de tijd groeien. De toevoeging van Bitcoin zou de grootste en eerste crypto toevoegen aan een van de populairste wallets.

MetaMask

MetaMask ondersteunt voornamelijk Ethereum, Ethereum Layer 2’s en netwerken die compatibel zijn met de Ethereum Virtual Machine (EVM), zoals Avalanche, Polygon, Optimism en Arbitrum. MetaMask breidde zich echter uit buiten het Ethereumecosysteem toen het Snaps, een type JavaScriptapplicatie, in september 2023 toevoegde.

MetaMask was de populairste wallet qua downloads, met 22 miljoen downloads in augustus 2023. De ontwikkelaars van de wallet hebben recentelijk andere functies toegevoegd om de gebruikerservaring te verbeteren, zoals beveiligingswaarschuwingen voor verschillende blockchains, staking voor ETH en een functie waarmee gebruikers hun geschiktheid voor airdrops en NFT-claims kunnen controleren. Daar zit niet iedere bitcoiner of cryptofan op te wachten, maar de wallet richt zich dan ook voornamelijk op het ecosysteem van Ethereum.

Consensys, de belangrijkste partij achter MetaMask, haalde in maart 2022 $450 miljoen op in een Series D-financieringsronde, geleid door ParaFi Capital. Dat kwam neer op een waardering van $7 miljard voor Consensys. Het bedrijf klaagde eind april de Securities and Exchange Commission aan over de tegenstrijdige houding van de toezichthouder over de vraag of ether een effect is en of de toezichthouder bevoegd is om de token te reguleren. Maar er zit veel geld achter deze organisatie, en ze willen nu met MetaMask ook een extra stap zetten richting BTC.


The post ‘MetaMask overweegt ondersteuning voor bitcoin’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.