MetaMask lanceert inclusieve Ethereum-staking

MetaMask, de toonaangevende Ethereum wallet, heeft een pooled staking service gelanceerd die gebruikers in staat stelt om elk bedrag aan ETH in te zetten, met uitzondering van de VS en het VK.

Nieuwe staking-dienst voor ETH-houders

MetaMask heeft haar nieuwe pooled staking-service onthuld, die gebruikers in staat stelt om elk bedrag aan ETH in te zetten. Deze functie is gericht op het democratiseren van Ethereum-staking, waarvoor normaal gesproken 32 ETH nodig is om een validator te worden. Met de service van MetaMask kunnen gebruikers nu kleinere hoeveelheden ETH inzetten en beloningen verdienen voor hun bijdrage aan de veiligheid van het netwerk.

Regelgevende uitsluitingen

Ondanks de voordelen van de service, is deze niet beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Deze beslissing komt in de nasleep van regelgevende maatregelen in deze regio’s. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft strenge acties ondernomen tegen cryptostakingsdiensten, zoals de boete van $30 miljoen die Kraken in 2023 opgelegd kreeg. Het VK is ook bezig met het verduidelijken van haar staking-regelgeving, en nieuwe regels worden binnenkort verwacht.

De rol en veiligheidsmaatregelen van Consensys

Consensys, het bedrijf achter MetaMask, beheert de enterprise-grade validators die gebruikt worden in de pooled staking service. De validators hebben een deelnamepercentage van 99,9% en hebben nog nooit te maken gehad met slashing-incidenten. Dit zorgt ervoor dat de ETH-stakes van gebruikers veilig en goed beheerd zijn.

Verbeterde decentralisatie

Deze stap van MetaMask bevordert de decentralisatie van Ethereum. Slechts 1% van de ETH-houders bezit de vereiste 32 ETH. MetaMask wil de concentratie van ingezette ETH in enkele grote pools verminderen.

Samenvatting

De pooled staking-service van MetaMask vertegenwoordigt een belangrijke ontwikkeling in de DeFi-ruimte en biedt een inclusieve en veilige staking-optie voor Ethereum-houders. Naarmate de regelgeving evolueert, zal de beschikbaarheid van de dienst naar verwachting toenemen, waardoor meer gebruikers in de vouw van Ethereum staking zullen stappen.


The post MetaMask lanceert inclusieve Ethereum-staking appeared first on Bitcoinmagazine.nl.