Mercari breidt cryptodiensten uit met handel in Ethereum op zijn app

De Japanse e-commercegigant Mercari heeft Ethereum (ETH) handelsdiensten op zijn app gelanceerd, waarmee het zijn positie op de cryptomarkt versterkt.

Belangrijkste ontwikkeling

Op 21 mei onthulde Mercari zijn Ethereum-handelsdienst, na de succesvolle integratie van een crypto-uitwisseling binnen zijn marktplaats-app. Deze stap is bedoeld om meer gebruikers aan te trekken en de aanwezigheid in de cryptosfeer te versterken.

Wie is Mercari?

Mercari, het grootste marktplaatsplatform van Japan, werkt vergelijkbaar met eBay. Het bedrijf is onlangs overgestapt op cryptocurrency en lanceerde een succesvolle crypto-uitwisseling. In januari begon de cryptodochteronderneming van Mercari, Melcoin, met het accepteren van Bitcoin (BTC) betalingen.

Er zijn al meer dan 100.000 Bitcoin-transacties voltooid, waardoor kopers in BTC kunnen betalen terwijl verkopers yen ontvangen. Mercari lanceerde de Bitcoin-handel op zijn app in maart, waardoor Ethereum de tweede cryptocurrency werd die werd toegevoegd.

Uitbreiding naar Ethereum

De uitrol van de Ethereum-handel zal gefaseerd plaatsvinden, waarbij gebruikers Ethereum kunnen kopen met credit- of debitcards of met Mercari’s loyaliteitspunten. Ongeveer 2 miljoen mensen zijn al begonnen met het gebruiken van Mercari’s BTC handelsdiensten, wat duidt op een sterke gebruikersadoptie en marktacceptatie.

Ethereum ETF Nieuws en Marktimpact

De lancering van Ethereum handel valt samen met toegenomen speculatie over de mogelijke goedkeuring van Ethereum ETF’s door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Deze ontwikkeling heeft de interesse en handelsactiviteit rond Ethereum aangewakkerd, wat een weerspiegeling is van een breder marktoptimisme.

De mogelijke goedkeuring van ETH ETF’s via Van Eck zou het vertrouwen van institutionele en particuliere beleggers aanzienlijk kunnen vergroten, waardoor Ethereum verder wordt geadopteerd als een mainstream beleggingsmiddel. Google Trends gegevens laten een significante stijging zien van Ethereum-gerelateerde zoekopdrachten in Japan sinds het begin van het jaar, met een interesse die de laatste dagen weer toeneemt door deze ETF rapporten.

Samenvatting

Mercari’s toevoeging van de handel in Ethereum benadrukt haar inzet om cryptocurrency in haar platform te integreren. Nu de belangstelling voor Ethereum toeneemt, zou de strategische uitbreiding van het bedrijf haar positie in de zich ontwikkelende cryptomarkt verder kunnen versterken.


The post Mercari breidt cryptodiensten uit met handel in Ethereum op zijn app appeared first on Bitcoinmagazine.nl.