Mercado Libre versterkt Bitcoin positie in financieel beheer

Mercado Libre, een van de grootste e-commerce spelers in Latijns-Amerika, heeft recentelijk aan de SEC gemeld dat ze 29 miljoen dollar in Bitcoin hebben geïnvesteerd.

Dit markeert een belangrijke stap in de toenemende integratie van Bitcoin binnen institutioneel vermogensbeheer. Naast Mercado Libre hebben ook toonaangevende financiële instellingen zoals BNY Mellon en BNP Paribas aanzienlijke investeringen in Bitcoin-gebaseerde ETF-fondsen aangekondigd.

Institutionele adoptie van Bitcoin neemt toe

Deze beweging bevestigt een groeiende acceptatie van cryptocurrencies binnen het traditionele investeringslandschap. Recente indieningen bij de SEC tonen aan dat grote spelers in de industrie, waaronder BNP Paribas en BNY Mellon, belangrijke posities in Bitcoin ETFs hebben onthuld. Ook kleinere bedrijven zoals Quattro Advisors en Legacy Wealth Management melden aanzienlijke investeringen in deze fondsen, wat duidt op een toenemende interesse.

Naarmate de deadline van mei voor het indienen van 13F-aanvragen nadert, wordt een duidelijker beeld verwacht van institutionele strategieën betreffende investeringen in cryptocurrencies. Deze 13F-aanvragen zijn verzoeken van instellingen die ten minste 100 miljoen dollar beheren.

De impact van de arbeidsmarkt op Bitcoin

Recente data tonen significante veranderingen in de cryptomarkt, met een herstel van Bitcoin terwijl altcoins bescheiden winsten boeken. Deze trends ontstaan in een context van uitdagende arbeidsmarktontwikkelingen in de VS. Marktanalist Van de Poppe suggereert dat de recente daling van Bitcoin mogelijk zijn laagste punt heeft bereikt, beïnvloed door economische indicatoren.

De Amerikaanse economische gegevens voor april laten een toename van de werkloosheid zien tot 3,9%, terwijl de groei van het gemiddelde uurloon lager was dan verwacht. Deze ontwikkelingen, samen met een lichte vertraging van de inflatie, zouden de interesse in assets zoals cryptocurrencies kunnen bevorderen. Van de Poppe gelooft dat de Federal Reserve kan reageren met maatregelen zoals kwantitatieve versoepeling of renteverlagingen, wat de groei van Bitcoin en altcoins verder zou ondersteunen.

Bitcoin staat weer boven de $ 63.000, toont veerkracht en potentieel voor verdere winsten. Dit positieve signaal zou een impuls kunnen geven aan altcoins, met een mogelijke rally na de recente consolidatie.

 


The post Mercado Libre versterkt Bitcoin positie in financieel beheer appeared first on Bitcoinmagazine.nl.