“Memecoins zullen blockchain van Coinbase populair maken”

Het duurde 203 dagen voordat het Base netwerk van Coinbase een totaal van 1 miljard dollar aan assets wist te verzamelen. Maar het duurde vervolgens slechts 25 dagen om de grens van 2 miljard dollar te bereiken. De blockchain van Coinbase is populair en lijkt zich te ontwikkelend tot een daverend succes.

Wat ligt er achter het succes van de blockchain van Coinbase?

Het succes van de Base blockchain

Achter het succes van de Base blockchain van Coinbase zit een gigantische hoeveelheid USD Coin (USDC). Op dit moment zit er voor ruim 600 miljoen dollar aan USDC vast in de blockchain van Coinbase. Daarnaast is ethereum de grootste token met een totale waarde van 798 miljoen dollar op het platform.

Sommige analisten geloven echter dat het vooral memecoins zijn die de populariteit van Base zullen drijven. Hiermee zou het volgens deze analisten zelfs een stukje van de taart van Solana kunnen opeten.

“Solana had een gestoord memecoin-seizoen en daarbij zijn duizenden miljonairs geboren. Maar nu verschuift de aandacht naar een andere blockchain: Base”, aldus Dami-Defi.

Het is werkelijk waar gestoord als je kijkt naar de rendementen van sommige memecoins op Solana. BOME is x800 gegaan, WIF is x1.000 gegaan en SLERF ging x300.

Dat zijn rendementen waar je als investeerder alleen maar van kunt dromen, maar blijkbaar is het mogelijk met memecoins.

Grote memecoins op Base

Degen (DEGEN) en Base God (TYBG) behoren tot de grootste memecoins op Base, met market caps van 143,4 miljoen dollar en 65,9 miljoen dollar. Daarmee liggen ze echter mijlenver achter op de concurrentie van Dogecoin en Shiba Inu, die market caps van tientallen miljarden hebben.

Het grootste succesverhaal binnen de memecoin-industrie van dit moment lijkt dogwifhat (WIF), dat een market cap van 2,7 miljard dollar wist te verzamelen. Ondertussen zijn Book of Memes (BOME) en SLERF daar ook in geslaagd.

Normie (NORMIE) Briun Armstrung (BRIUN) en Brett (BRETT) zijn ook munten waarmee men speculeert op de Base blockchain van Coinbase.

Andere analisten zijn bullish over Base, omdat Coinbase bezig zou zijn met de ontwikkeling van een smart contract wallet; die het mogelijk moet maken om 100 miljoen geregistreerde gebruikers op Base toe te laten.


The post “Memecoins zullen blockchain van Coinbase populair maken” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.