Memecoins halen in 3 dagen $100 miljoen op tijdens presales

Memecoin-projecten op Solana hebben in drie dagen tijd voor meer dan 100 miljoen dollar in kapitaal opgehaald tijdens presales (voorverkopen). Dat zijn de momenten waarop grotere investeerders kunnen instappen tegen een lagere koers om te investeren in de ontwikkeling van het project; voor zover je daarvan kunt spreken bij een memecoin.

Is dit het signaal van een top?

Meestal is dit soort gedrag, het zoeken naar gigantische rendementen in memecoins, het signaal dat de markt zich rond een top begeeft. Over de afgelopen 72 uur hebben gebruikers op Solana meer dan 100 miljoen dollar in SOL richting nieuwe memecoin-projecten gestuurd, in de hoop daar enorme kapitalen mee te verdienen.

Onder andere Book of Meme (BOME), $NAP en Nostalgia waren populair bij bezitters van Solana. “Dit is het toppunt van ontaarding. 180.000 en 90.000 dollar in memecoins stoppen”, aldus de pseudonieme Nick.

BOME wist na zijn lancering op 14 maart met 36.000 procent te stijgen naar een market cap van 1,45 miljard dollar. In minder dan 56 uur ging het project van 4 miljoen dollar naar die gigantische 1,45 miljard dollar.

Een vroege investeerder in het project wist een initiële investering van 420,69 Solana ter waarde van 72.000 dollar op dat moment om te toveren in het gigantische bedrag van 32 miljoen dollar.

Ethereum-influencer haalt uit naar pre-sale model

Ethereum-influencer Anthony Sassano is niet zo blij met de hype rondom memecoins. Mensen die hun geld naar een random wallet sturen in de hoop dat ze daarvoor een token ontvangen zijn “zo dom als wat.”

“We zijn twee jaar verder en iedereen is weer bezig met piramidespellen. Mensen kunnen doen wat ze willen met hun geld, maar het naar een ‘memecoin presale’ sturen met 99,9 procent kans op ellende is zo dom als wat”, aldus Sassano.

Ergens heeft Sassano natuurlijk een punt, want het is een gekkenhuis. Al zullen de meeste mensen ook wel begrijpen dat ze meedoen aan een soort loterij, die in de meeste gevallen slecht afloopt.

Sassano kan ook weleens zo gefrustreerd zijn omdat hij een gigantische Ethereum-aanhanger is en Solana dankzij de memecoin hype snel terrein wint op zijn favoriete munt.


The post Memecoins halen in 3 dagen $100 miljoen op tijdens presales appeared first on Bitcoinmagazine.nl.