Meme crypto’s pumpen 1312,6% in Q1 2024 – 3 Beste crypto met 100x potentieel in april

Meme coins waren in het afgelopen kwartaal ontzettend populair, misschien wel meer dan ooit. Nu blijkt uit een rapportage van CoinGecko dat zij ook voor geweldige returns hebben gezorgd: met een gemiddelde return van 1312,6% laten zij het rendement van AI crypto en Real World Assets ver achter zich. Wel zijn er enkele opvallende cijfers te noteren. Gaat de meme crypto hype verder in Q2, en wat zijn de beste tokens om nu te kopen?

Meme coins denderen door: wat viel ons op?

Uit het rapport van CoinGecko komende enkele opvallende zaken naar boven. Uiteraard zijn kleine meme coins met een lage market cap het hardst gegroeid. Dit is logisch, want van $1 miljoen naar $2 miljoen marktkapitalisatie groeien is makkelijker dan van $100 miljoen naar $200 miljoen groeien. Enkele kleine meme coins die pas rond maart gelanceerd zijn hebben de grootste winsten gemaakt, en zijn zelfs doorgegroeid naar de top 10 grootste meme coins.

De grootste stijger is Brett (BRETT), een soort blauwe Pepe, die gekeken vanaf de launch voor returns van 7727% wist te zorgen. Ook DogWifHat ($WIF) wist een grandioze groei neer te zetten, met maar liefst 2721%. Daarnaast staan ook Bonk ($BONK), Book of Meme ($BOME) en Cat in a Dog’s World ($MEW) in het lijstje van grootste stijgers. Opvallend is dat (op Brett na) al deze tokens draaien op Solana. Solana meme coins doen het dus echt ontzettend goed, en verklaren voor een deel de groei van de SOL koers.

Meme Coins zorgen in Q1 voor de hoogste returns. Bron: CoinGecko

RWA en AI scoren goed

Wat verder opvalt aan de cijfers van CoinGecko is het feit dat Real World Asset coins het goed doen. Dit zijn tokens die gekoppeld zijn aan fysieke of digitale investeringen buiten de blockchain. Dit zijn vaak edelmetalen, onroerend goed, grondstoffen en kunst. Door ze te tokeniseren worden ze gemakkelijker verhandelbaar. Dit type token heeft in het afgelopen kwartaal voor een gemiddelde return van 285,6%. Met een market cap van $1 miljard is ONDO momenteel de grootste RWA token.

In het kielzog van RWA presteerden ook AI tokens dit kwartaal buitengewoon goed, met een gemiddelde return van 222%. Met name AIoz Network en Fetch.AI stegen flink in waarde.

Gaat de meme crypto hype verder?

Er zijn de nodige redenen om aan te nemen dat meme crypto het goed blijft doen. Historisch gezien heeft de Bitcoin Halving, die in Q2 plaats zal vinden, altijd gezorgd voor een hausse aan explosief stijgende meme coins. Tokens die in het afgelopen kwartaal goed hebben gescoord, zijn echter verzadigd geraakt: zij zijn te groot en te log geworden om nog langer enorme stijgingen neer te kunnen zetten.

Grote groei mag verwacht worden van kleine cryptomunten met potentie. Deze tokens hebben een lagere market cap, waardoor exponentiële stijgingen mogelijk zijn. In Q1 hebben we gezien dat meme tokens die begin maart gelanceerd werden binnen een maand de meme coin top 10 konden halen, en onder gunstige marktomstandigheden is dat ook mogelijk voor tokens die binnen nu en een maand gelanceerd worden. In dat kader tippen wij Dogecoin20, Slothana en Smog als beste crypto meme voor de komende periode.

Dogecoin20 – Beleef de groei van DOGE opnieuw

In het afgelopen kwartaal steeg de koers van Dogecoin, maar dankzij de enorme market cap van deze token ($24 miljard) bleef deze groei achter bij die van veel kleinere tokens. Wie graag in Dogecoin wil investeren, maar nog wel kans wil houden op buitengewoon grote winsten, kan een investering in Dogecoin20 overwegen.

Deze nieuwe token geeft investeerders enkele voordelen die Dogecoin niet kan bieden: zo kun je Dogecoin20 staking in ruil voor extra rewards, maakt de token gebruik van de superfunctionele Ethereum wallet en kan de token niet ten prooi vallen aan hyperinflatie dankzij de gelimiteerde oplage van $140 miljard tokens. Door de kleine market cap kan de token, anders dan DOGE, nog wel flink in waarde stijgen.

dogecoin 20 solana meme

Momenteel bevindt DOGE20 zich nog in de presale fase, waar de token voor $0,00022 per stuk gekocht kan worden. De exchange listing is echter aanstaande, en wel op 20 april: international DOGE day! Op deze feestdag wordt een flinke groei van hondengerelateerde meme coins verwacht, en Dogecoin20 kan weleens de ster van deze show gaan worden.

Haast je dus snel naar de presale als jij deze kans op een mogelijk x100 (of meer) token niet wilt missen.

 

Slothana – Meme coin in haar puurste soort

Steeds meer meme crypto ‘degenerates’ zijn inmiddels ingestapt bij de nieuwe meme coin Slothana. Deze Solana meme coin richt zich erop met zo min mogelijk moeite zo groot mogelijk te kunnen worden. Zelf schermt $SLOTH met de doelstelling een $420 miljoen ‘Crypto Chad’ te worden.

In slechts anderhalve week na de start van de presale werd al $8,2 miljoen opgehaald. Slothana werkt met een opvallend systeem, waarbij je SOL tokens naar een wallet adres moet sturen. Voor elke SOL (nu $172,20) die je instuurt krijg je via een airdrop 10.000 $SLOTH tokens uitgekeerd. Op haar website laat het team achter $SLOTH weten dat meer informatie volgt, wat het mysterie van de token vergroot.

Slothana is sowieso al omgeven door mysteries en geruchten. Zo zou het team achter de token eerder verantwoordelijk zijn geweest voor enkele grote successen, zoals WSM en Sponge (x100). Ook zou de token niet alleen op Solana exchanges Raydium en Jupiter gelanceerd worden, maar zou zelfs een Binance listing in de lucht hangen.

Geruchten en roddels voeden de koers van een token, zeker wanneer het gaat om een kleine meme coin. Zelfs als het niet waar blijkt, kan de koers gaan stijgen. Het is daarom helemaal niet onverstandig om nu alvast Slothana aan te kopen.

 

Smog – Grooste SOL airdrop ooit?

Ondertussen doet ook de crypto meme Smog het goed. Deze kleine Solana token is er al eens in geslaagd om x75 te halen, maar nu pas wordt echte groei verwacht. Het vertrouwen is met name gebaseerd op de aanstaande crypto airdrop van de token, die de grootste op Solana ooit moet worden.

35% van het totale aantal tokens zal gratis aan de community worden uitgekeerd. Wanneer je meer tokens in bezit hebt, of deze langer in een staking contract geplaatst hebt, krijg je een groter deel van de airdrop uitgekeerd.

In het verleden zijn Solana tokens zoals Bonk enorm gestegen onder invloed van crypto airdrops. Het is goed mogelijk dat ook Smog enorme stijgingen neer kan zetten. Het is BRETT, Book of Meme en Cat in a Dog’s World immers ook gelukt.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Meme crypto’s pumpen 1312,6% in Q1 2024 – 3 Beste crypto met 100x potentieel in april appeared first on Bitcoinmagazine.nl.