Meme crypto’s crashen: PEPE, DOGE & WIF koersen onderuit – waarom dalen populaire crypto’s vandaag?

De crypto markt bevindt zich op dit moment in een moeilijke periode nu grote cryptos zoals Bitcoin en Ethereum aanzienlijk dalen in waarde. Nu de volatiliteit binnen de crypto markt toeneemt lijken het echter de risicovollere cryptos te zijn die de grootste verliezen lijden. Waarom dalen deze populaire cryptocurrencies?

Ondanks de recente opleving na de Bitcoin halving is de Bitcoin koers verder gedaald en bevindt het zich al bijna $ 20k lager dan zijn recente recordhoogte bij de $ 74k. De markt heeft het duidelijk moeilijk en de Bitcoin koers daalde vandaag nog maar eens met 8,63%, terwijl ook Ethereum al meer dan 8% gedaald is.

Het lijkt echter de meme coin markt te zijn die het hardste getroffen wordt door deze recente bearish fase. De Doge koers daalde vandaag al met 11,14% en is hierdoor nu meer dan 23% gedaald over de afgelopen week. Ook de Pepe koers heeft het moeilijk en daalde vandaag met 13,08%. De WIF koers is het hardste geraakt en moest over de afgelopen week al meer dan 31% inleveren.

Meme coin markt crasht – waarom daalt crypto?

De crypto markt lijkt steeds volatieler te worden en dit heeft ervoor gezorgd dat er veel kapitaal uit de crypto markt wordt gehaald, of over wordt gezet naar veiligere investeringen zoals stablecoins of Bitcoin. Er werd gisteren zelfs voor meer dan $ 140 miljoen aan kapitaal geliquideerd in minder dan 4 uur tijd. Tegelijkertijd steeg het aandeel van Bitcoin in de crypto markt gisteren ook al met 1%.

Deze verschuiving van risicovolle naar ‘veilige’ cryptos en investeringen heeft ervoor gezorgd dat de risicovolle meme coin markt het erg moeilijk heeft. In de huidige fase van de crypto markt vinden veel investeerders het risico van de meme coins te groot en kiezen ze ervoor om hun kapitaal ergens anders in te stoppen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de gehele meme coin markt vandaag al meer dan 12% gedaald is.

Toekomst meme coin markt

Na deze recente dalingen vragen veel investeerders zich af hoe de nabije toekomst voor de meme coin markt eruit ziet.

Op dit moment zullen investeerders vooral het nieuws omtrent macro-economische gebeurtenissen in de gaten moeten houden. Positieve evenementen zoals de lancering van een Spot Ethereum ETF en nieuwe Spot Bitcoin ETF’s in Hong Kong en de VS kunnen de crypto markt gemakkelijk naar een bullish trend brengen. Op dat moment zullen het de meme coins zijn die het hardst kunnen profiteren.

De goedkeuring van een Spot Ethereum ETF kan dus een belangrijke rol spelen in de toekomst van de meme coin markt. De SEC zal op 23 mei een beslsising maken over toekomstige Spit ETH ETF’s. Dit is een belangrijke gebeurtenis die de crypto markt en de meme coin sector nieuw leven in kan blazen.

Tot die tijd kunnen investeerders overwegen om te investeren in meme coins die op dit moment minder beïnvloed worden door de prestaties van de crypto markt. Met name presale tokens worden niet zoveel beïnvloed door deze prestaties omdat deze tokens nog niet gelist zijn op exchanges. De beste presale crypto van dit moment zijn Dogeverse en WienerAI.

Dogeverse (DOGEVERSE) – nieuw alternatief voor Dogecoin die meme coin markt op de kop wil zetten

Dogeverse is een onlangs gelanceerde meme coin die al kan rekenen op de nodige steun. Dit project lanceerder onlangs zijn unieke alternatief voor Dogecoin. Het onderscheidt zich van andere Dogecoin alternatieven door zijn native token voor meerder blockchains te ontwikkelen. Op deze manier wil het een multi-chain alternatief aanbieden voor de grootste meme coin van de wereld.

De Dogeverse token gaat om deze reden onder andere ontwikkeld worden voor de Ethereum, Solana, Polygon, BNB, BASE en Avalanche blockchains. Gebruikers zullen hierdoor ook kunnen profiteren van de beste functies van deze blockchains. Daarnaast geeft het project aan te kunnen rekenen op een betere liquiditeit die ervoor zal zorgen dat de transacties op dit netwerk sneller en goedkoper zijn.

Het Dogeverse project heeft een maximale token voorraad van 200 miljard tokens. 30 miljard van deze tokens zijn gereserveerd voor de presale die op dit moment live staat. Daarnaast zijn er nog eens 20 miljard tokens gereserveerd voor staking beloningen. Ondanks dat de presale live staat kunnen gebruikers nu al een passief inkomen realiseren door hun aangekochte tokens meteen vast te zetten.

De presale zelf heeft inmiddels al meer dan $ 12,8 miljoen opgehaald en bevestigt hiermee hoeveel vertrouwen investeerders hebben in dit project. Geïnteresseerde investeerders hebben nu nog maar kort de tijd om de DOGEVERSE token te kopen voor $ 0,000304. Deze prijs zal in de volgende presale fase namelijk gaan stijgen.

 

WienerAI (WAI) – nieuwe honden meme coin met een twist

WienerAI is een nieuwe meme coin die de trend van honden meme coins wilt veranderen door de introductie van zijn ‘wiener’ hond mascotte. WienerAI is namelijk een ‘wiener’ hond die beïnvloed is door AI. Hiermee wil dit project ook de werelden van AI-crypto en meme coins naar elkaar toe brengen.

Door de werelden van AI-crypto en meme coins te combineren kon dit project al snel rekenen op de nodige ondersteuning uit beide communities. De token is gelanceerd op de Ethereum blockchain en maakt dus gebruik van alle functies van een standaard ERC-20 token.

Dat betekent dat gebruikers de token ook kunnen staken in ruil voor aantrekkelijke beloningen. Op dit moment is er zelfs sprake van een APY van 1.251%. Ondanks dat dit percentage natuurlijk nog gaat dalen zullen vroege investeerders al wel behoorlijke winsten kunnen realiseren.

De presale van WienerAI heeft inmiddels al meer dan $ 680.000 op weten te halen, ondanks dat het onlangs pas is begonnen. 1 WAI-token kost op dit moment $ 0,000702 per stuk, maar deze prijs zal binnen 24 uur verder gaan stijgen op het moment dat de presale zijn volgende fase ingaat. Tokens zijn te koop middels ETH, USDT, BNB en creditcard.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

 


The post Meme crypto’s crashen: PEPE, DOGE & WIF koersen onderuit – waarom dalen populaire crypto’s vandaag? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.