Meme Crypto Rally Maakt Comeback: Gaan DOGE, PEPE, SHIB & FLOKI Stijgen Met 100% Pump?

Na een consolidatieperiode gaat het weer wat beter met de cryptomarkt. Met name meme coins lijken op het punt te staan te profiteren van een aanstaande crypto rally. Onder de grotere meme coins zetten naast Pepe ook Shiba Inu en Dogecoin dubbele winstpercentages neer over de afgelopen 24 uur.

Daarom is het hoog tijd de best presterende grote meme tokens onder de loep te nemen: gaan ze verder stijgen, en welke meme coin is de beste investering van het moment?

Gaat Dogecoin stijgen na breakout?

Op 20 maart, tegen de avond, hielden veel Dogecoin investeerders hun hart vast: de waarde van de token had het al de hele dag slecht gedaan, en dook enkele malen onder de $0,13. De grote angst was dat investeerders hun tokens zouden verkopen wanneer ook deze support level niet kon worden vastgehouden. DOGE, veruit de grootste en meest populaire meme coin, was de week immers op $0,18 begonnen.

Dogecoin koers grafiek. Bron: Tradingview

Tot opluchting van velen was een korte val tot $0,129, vlak na 17:30, het startschot voor een indrukwekkende crypto rally. De koers van de token steeg binnen enkele minuten snel, en belandde uiteindelijk op $0,15. Een groei van meer dan 12% binnen een vloek en een zucht. Investeerders hebben nu support gevonden op $0,1475, en lijken van plan om hierna in te zetten op een volgende break out voor de populaire meme coin.

Daarbij moet wel gezegd worden dat het enthousiasme van dit moment begrijpelijk is, maar de token nog steeds 11% lager staat dan aan het begin van de week. Terug groeien naar deze koers zal een eerste doelstelling zijn.

Pepe volgt Dogecoin koers

Wanneer Dogecoin in de lift zit, gaat Pepe Coin stijgen: dat is althans een regel die in de wereld van de meme crypto veelvuldig voorkomt. Op het moment dat Dogecoin goede cijfers begon neer te zetten, steeg de waarde van PEPE ook flink. Het heeft er zelfs alle schijn van  dat een groot aantal investeerders op hetzelfde moment Doge coin en Pepe heeft gekocht. Mede als gevolg daarvan lijkt de Pepe koers sterk op die van Dogecoin.

pepe grafiek 21-3
Pepe Coin Koers grafiek. Bron: Tradingview

Een belangrijk verschil tussen beide koersen is dat Dogecoin sinds het einde van de sterke stijging (rond middernacht) een beetje rond de 0% koersverandering blijft schommelen, terwijl Pepe coin al meer dan 3% ingeleverd heeft.

Shiba Inu blijft iets achter

Vooralsnog lijkt het erop dat Shiba Inu (SHIB) deze eerste meme crypto rally ietwat heeft gemist. De koers van de token is in de afgelopen 24 uur met slechts 5% gestegen, aanzienlijk minder dan de groei van Pepe Coin en Dogecoin. Ook is het opvallend dat Shiba Inu pas later aansloot bij de rally: de groei van SHIB begon een uurtje nadat DOGE en PEPE al in de lift zaten.

shiba inu 21-3
Shiba Inu koers grafiek. Bron: Tradingview

Shiba Inu staat ondanks de stijging nog steeds 15% lager dan een week geleden. Het zal de hoop van veel investeerders zijn dat de token weer terug kan groeien naar dit niveau. Een volgende crypto bull run kan daar bij helpen. Mogelijk gaat Shiba Inu stijgen wanneer investeerders de mindere groei van dit moment als een uitgelezen investeringskans zien.

Investeren in de juiste meme crypto

Met de keuze uit duizenden verschillende meme coins kan het lastig zijn om de juiste investering van dit moment te vinden: hoe kies je uit zoveel verschillende opties de beste crypto van het moment?

Over het algemeen is het verstandig om te investeren in een token met een lagere market cap – deze heeft meer potentie om nog flink te groeien. Bij de bovengenoemde drie meme crypto’s komt dat duidelijk naar voren. In de afgelopen bull run wisten zij alle drie goede cijfers neer te zetten: Dogecoin steeg met in het afgelopen halfjaar met 148%, Shiba Inu steeg met 272%. Pepe steeg in de afgelopen zes maanden met maar liefst 1048%! Het feit dat Dogecoin een market cap van $21 miljard heeft, en Shiba Inu $16 miljard marktkapitalisatie heeft, hield de groei van beide tokens tegen.

Pepe ($3,5 miljard) en bijvoorbeeld ook Floki ($2,2 miljard market cap en 1354% groei) hadden hier veel minder last van. Stel nu dat bij de volgende crypto rally een meme crypto met een kleine market cap (laten we zeggen $1 miljoen) doorgroeit naar een market cap van $100 miljoen? Dan heb je winstfactoren van x100! Dit is in het verleden meerdere malen voorgekomen, en ook tegenwoordig staan er enkele tokens met een kleine cap klaar die in de volgende crypto rally voor enorme winsten kunnen zorgen – winsten die Shiba, Pepe en Doge niet meer kunnen leveren. Wij tippen in dat kader Dogecoin20, Smog en Sponge.

Dogecoin20 – Verbeterde tokenomics voor populaire meme crypto

De stijging van Dogecoin laat zien dat er nog steeds veel interesse is voor meme coins rondom Shiba Inu’s. De vrolijk vormgegeven nieuwe meme crypto Dogecoin20 heeft mede daarom de kans om uit te groeien tot een van de grootste crypto stijgers. Anders dan veel andere meme tokens heeft DOGE20 haar tokenomics wel dik in orde.

Zo is ervoor gekozen om een maximaal aantal tokens vast te stellen, namelijk $1,4 miljard DOGE20. Deze gelimiteerde oplage voorkomt hyperinflatie, waardoor de waarde van de token niet net zoals de Argentijnse Peso compleet kan inzakken. Daarnaast kent de token een uitgebreid stakingmechanisme: door tokens vast te zetten kun je extra tokens verdienen. Dit zorgt voor een deflatoire werking, waardoor de koers stabiel blijft en bij veel stakers zelfs kan gaan stijgen.

Als ERC20 token is Dogecoin20 bovendien functioneel: hij past in alle Ethereum wallets en kan op praktisch alle exchanges ingezet worden. In slechts korte tijd werd al $4,6 miljoen opgehaald voor deze presale token – haal hem ook in huis, voordat het te laat is.

 

Smog – Succes dankzij crypto airdrop

Smog is een nieuwe meme coin vormgegeven rondom een vuurspuwende cartoon draak – een nieuwe en creatieve token die zich ver houdt van de door kikkers en honden gebaande paden.

Het geheim van de token zit hem echter niet in de tekeningen, maar met name in de bijzonder vormgegeven tokenomics. Het belangrijkste selling point van deze token is namelijk dat stakers in aanmerking komen voor de grootste SOL crypto airdrop ooit. Liefst 35% van het totale aantal tokens zal aan de community worden vergeven – belangrijk is daarbij dat je een groter deel van de taart krijgt naarmate je langer $SMOG tokens vasthoudt.

Door tokens middels de officiële website van het project te kopen en te staken krijg je bovendien 10% korting. Dat is alvast mooi meegenomen. Airdrops waren in het verleden onder meer de reden dat BONK een cap van $1 miljard kon halen. Misschien is dat nu ook mogelijk met SMOG.

 

Sponge – Nieuwe kans op x100?

Het eerder genoemde rekenvoorbeeld van een token die van een $1 miljoen cap doorgroeit naar een $100 miljoen cap is niet fictief: dit is onder meer de meme crypto Sponge ($SPONGE) in het verleden gelukt. In 2023 wist deze token een aantal gelukkige investeerders winstfactoren van x100 te bezorgen.

SpongeV2 is het nieuwst project van het team achter Sponge, en deze geheel vernieuwde token moet ‘bigger and better’ worden dan het origineel. Zo beschikt SpongeV2 (dat de ticker $SPONGE overgenomen heeft) onder meer over een eigen P2E racing game, een gigantisch marketingbudget en een trouwe community – genoeg om het eerdere succes te herhalen.

SpongeV2 is te koop op verschillende grote exchanges, maar het kan verstandig zijn om via de website van het project te kopen. Koop je de token met Polygon (MATIC) en stake je hem gelijk? Dan krijg je maar liefst 406% rewards.

DogWifCat – Gloednieuwe meme zonder pretenties

De gloednieuwe Meme Coin DogWifCat brengt op een speelse wijze een ode aan de uiterst succesvolle meme coin DogWifhat en combineert deze met een flink staaltje jeugdsentiment: wie herinnert zich de serie CatDog niet?

De hond in de bizarre DogWifCat combinatie is overduidelijk een soort Shiba Inu, terwijl de kat toch ook wel enigszins iets van Pepe the Frog weg lijkt te hebben.

Het uiterst creatieve team achter deze straight-to-dex Solana meme coin springt met de launch van deze token op precies het goede moment in de markt. Nu het goed gaat met meme tokens zou DogWifCat weleens een grote stijger kunnen gaan worden.

100% van de totale hoeveelheid $DWIFC tokens is op decentrale exchanges (Radium en Jupiter) verschenen en ligt momenteel nog voor het grijpen. Omdat er geen sprake is van token allocation weet je zeker dat er van een rug pull geen sprake kan zijn.

DogWifCat is een meme coin in haar puurste vorm – zonder pretenties, zonder uitgebreide roadmaps, zonder complete tokenomics. Juist deze simpele puurheid zonder pretenties zou van DogWifCat weleens een enorme meme crypto stijger kunnen maken.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Meme Crypto Rally Maakt Comeback: Gaan DOGE, PEPE, SHIB & FLOKI Stijgen Met 100% Pump? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.