Meme Coins Bonk, Pepe, Shib Pumpen – Nieuwe Crypto Hype Gestart?

De afgelopen dagen zijn meme coins weer vol in de aandacht terechtgekomen en een aantal bekende cryptomunten hebben grotere stijgingen genoteerd. Grote aanstichters van de nieuwe stijgingen zijn Bonk, Pepe en Shib.

De vraag is nu of de crypto hype volledig gestart is, of dat er toch nog wat terughoudendheid geboden is bij het investeren in meme coins.

Nieuwe crypto hype van start gegaan?

In 2024 was de Bonk de meestbesproken meme coin. De op Solana ontwikkelde token wist aan het eind van het jaar een enorme stijging te noteren die in enkele maanden tijd 30x zoveel waard werd.

Juist Bonk is het die nu in 2024 ook weer het voortouw neemt in de meme coin markt, met een stijging van 17% in de afgelopen 24 uur. Hieronder is de grafiek van de afgelopen dagen te zien met candles van 30 minuten, waarmee de explosieve stijging goed te zien is.

Pepe staat een stuk lager op ranglijst van cryptomunten op basis van marktwaarde. De coin werd gelanceerd in april 2023 en steeg direct enorm. Ook de afgelopen dagen is er weer een flinke stijging bij Pepe te zien, maar het gaat minder hard dan bij Bonk.

De vraag is nu of de stijgingen van deze relatief nieuwe cryptomunten ook zorgt voor een nieuwe crypto hype die de rest van de markt met zich mee gaat nemen. Vooralsnog lijkt dit mee te vallen, cryptomunten als Dogecoin en Shiba Inu hebben wel een stijging genoteerd, maar niet dusdanig dat het boven de markt trend uit komt.

Beste meme crypto voor komende hype

Naast de gevestigde namen zijn er de afgelopen weken enkele nieuwe meme coins bijgekomen die zomaar eens de volgende Bonk kunnen zijn. Hieronder vind je drie van deze tokens die op dit moment bij veel traders op de radar terechtkomen.

Smog token – Nieuwe Solana meme coin volgt Bonk

De Smog token is 3 dagen geleden gelanceerd en in enkele dagen tijd heeft het al een stijging van honderden procenten genoteerd. Net als Bonk is Smog token ontwikkeld op Solana en daarmee volgt het de nieuwe trend waar meme coins afwijken van Ethereum.

Smog is gelanceerd via een ‘Fair Launch’ wat inhoudt dat er geen presale gehouden is en er geen tokens gereserveerd zijn. Iedere trader had, en heeft, daarmee dezelfde kans om te investeren in Smog.

smog token

Het project richt zich op twee belangrijke zaken om zo snel mogelijk succes te boeken; marketing en airdrops. Zo zijn van de 1,4 miljard tokens in totaal 700 miljoen tokens gereserveerd om uit te geven aan een marketing campagne in de eerste weken.

Daarnaast wordt 35% van alle tokens voor crypto airdrops gebruikt. Om zelf tokens uit deze airdrop te ontvangen, kun je $SMOG kopen en in je wallet laten staan en/of opdrachten voltooien via Zealy. Met beide methodes ontvang je airdrop punten en hoe meer punten je hebt, hoe meer tokens je in de airdrop zult ontvangen.

 

Sponge V2 – Nieuwe variant van succesvolle meme crypto

Vorig jaar was er naast Bonk en Pepe nog een meme coin die veel aandacht kreeg, de Spongebob token. Inmiddels is er een tweede variant uitgebracht van de token onder de naam Sponge V2 en die lijkt hetzelfde lot tegemoet te gaan.

Op dit moment is Sponge V2 nog te verkrijgen door de eerste variant van $SPONGE te staken en je beloningen in de vorm van Sponge V2 te claimen. Dit duurt niet lang meer, want binnenkort zal Sponge V2 tegen een prijs van $0,000849 gelist worden bij één of meerdere exchanges.

Vanaf dan is het zien of Sponge V2 ook echt het succes van de eerste variant gaat evenaren. Die token steeg direct na de lancering met honderden procenten.

Later wordt er ook nog een Play-to-Earn game uitgebracht waarin je de tokens kunt kopen en is er voor Sponge V2 een staking mogelijkheid om nog meer tokens te verdienen.

 

Meme Kombat – Succesvolle presale nog even verkrijgbaar

Tot slot is er Meme Kombat, een meme coin die veel meme karakters uit de crypto wereld koppelt aan een spel in de stijl van Mortal Kombat. Met de $MK token kun jij in gaan zetten op welk karakter jij denkt dat in dit spel gaat winnen om zo meer $MK te verkrijgen.

Daarnaast is er ook een staking dashboard waar je jouw Meme Kombat tokens vast kan zetten tegen een zeer comfortabele APY van 111%.

meme kombat staking

De presale van het project loopt nu enkele maanden en heeft in die tijd al meer dan $8 miljoen opgehaald. Daarmee komt het ook steeds dichterbij het eind van de presale waarna de tokens gelist zullen worden bij crypto exchanges.

Vanaf dan kan het snel gaan stijgen en daarom kopen veel traders zich nu nog snel in zodat ze daarvan kunnen profiteren. Je kunt direct na je presale aankoop de tokens vast zetten voor staking zodat je nog meer tokens hebt zodra de eerste listings plaatsvinden.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Meme Coins Bonk, Pepe, Shib Pumpen – Nieuwe Crypto Hype Gestart? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.