Meer dan 97% Bitcoin-Adressen Winstgevend: Correctie in Aantocht?

De waarde van bitcoin heeft onlangs een punt van winstgevendheid bereikt dat we sinds november 2021 niet meer hebben gezien. Meer dan 97% van de bitcoin adressen staan namelijk in de winst. Dit gebeurde toen de prijs van bitcoin een nieuwe lokale piek bereikte van ongeveer $64.000. Volgens een rapport van IntoTheBlock is dit het hoogste punt winstgevendheid voor bitcoin wallets sinds de prijs van bitcoin dicht bij zijn allerhoogste punt van rond de $69.000 kwam.

Bitcoin sloot februari af met indrukwekkende winst

Februari sloot af met een indrukwekkende prijsstijging van $22.000 voor bitcoin, wat de één na grootste maandelijkse stijging ooit was voor bitcoin. Deze stijging is deels te danken aan de groeiende populariteit van bitcoin spot ETFs in de VS, die in januari zijn goedgekeurd.

Is bitcoin nog steeds bullish?

Naast de prijsstijging van bitcoin, hebben zowel bitcoin als ethereum (eth) een sterke stijging in transactiekosten gezien. De kosten voor het uitvoeren van transacties met bitcoin zijn met 20,86% gestegen, en voor ethereum zelfs met 43,56%. Dit gaat samen met een grote beweging van bitcoin en ethereum weg van de centrale beurzen. Meer dan $1,7 miljard aan deze cryptomunten is de afgelopen week van deze beurzen gehaald. Dit zou kunnen wijzen op een positieve kijk van investeerders op de toekomst.

Echter, de langetermijninvesteerders van bitcoin tonen een voorzichtigere houding. Deze groep, die hun bitcoin al minstens een jaar niet heeft verplaatst, bezit meer dan 69% van de beschikbare voorraad van bitcoin. Ondanks de huidige winstgevendheid, kan dit hoge percentage in handen van langetermijninvesteerders wijzen op een voorbereiding op een mogelijke marktcorrectie.

Conclusie: gemengde signalen in de cryptomarkt

Hoewel de recente winstgevendheid van bitcoin en het wegtrekken van activa van de beurzen een optimistisch beeld schetsen, laat de voorzichtige houding van langetermijnhouders een gemengd sentiment in de markt zien. Sommige analisten verwachten dan ook snel een kleine correctie van bitcoin.


The post Meer dan 97% Bitcoin-Adressen Winstgevend: Correctie in Aantocht? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.