Meer dan $2 miljard stroomt in één dag naar Solana, waarom SOL stijgt

Terwijl de meeste activa in de crypto-industrie weer in het groen handelen en de sector als geheel zijn marktkapitalisatie heeft laten groeien tot $1,65 biljoen, presteren sommige beter dan andere, met name Solana (SOL), dat in één dag een instroom van meer dan $2 miljard heeft ontvangen.

Specifiek is de marktkapitalisatie van Solana in slechts 24 uur gestegen van $41,79 miljard naar $44,17 miljard. Dat betekent dat het in deze tijdspanne met maar liefst $2,38 miljard is toegenomen en met 6,5% is gegroeid, volgens de meest recente gegevens van CoinMarketCap.

Solana prijsanalyse

Ondertussen is het op vier na grootste cryptomunt op basis van market cap erin geslaagd om de begeerde psychologische prijs van $100 te overschrijden en wordt het momenteel verhandeld voor $101,58, met een vooruitgang van 5,96% op de dag en een winst van 12,57% over de week, terwijl het probeert de daling van 5,27% op zijn maandelijkse grafiek weg te werken.

Het blijkt dat de sterk bullish marktkapitalisatie en prijsprestaties van Solana samenvallen met een toename van de activiteit op zijn netwerk. Deze bereikt in januari een meerjarig hoogtepunt met een transactievolume van $1 miljard, een stijging van 30% sinds december, op niveaus die sinds september 2022 niet meer zijn gezien, volgens gegevens van The Block.

Bovendien overschreed het aantal geregistreerde adressen op zijn blockchain in januari de 10 miljoen, wat het hoogste aantal is sinds mei 2022, toen het aantal cryptowallet op het Solana-netwerk 11,72 miljoen bereikte, wat wijst op toenemende interesse en betrokkenheid.

“Ether-killer”

Bovendien maakte de vaak genoemde ‘Ethereum-killer’ nieuws door Ethereum (ETH) te onttronen in het gedecentraliseerde uitwisselingsvolume van 24 uur, met een wekelijkse volumestijging van 15,34%. In vergelijking verloor zijn belangrijkste concurrent 12,44%.


The post Meer dan $2 miljard stroomt in één dag naar Solana, waarom SOL stijgt appeared first on Bitcoinmagazine.nl.