Meer dan 100 miljard dollar Tether (USDT) gedrukt

Een nieuwe mijlpaal voor Tether’s USDT. De stablecoin heeft een historische marktkapitalisatie van $100 miljard bereikt. Ten opzichte van begint dit jaar is er sprake van een groei van 9%. Dat blijkt uit data van Coingecko.

Marktkapitalisatie

Dit feit plaatst het bedrijf uit Lugano ver voor op zijn grootste concurrent, USD Coin (USDC), met een marktkapitalisatie die meer dan $71 miljard minder is. Tether is beschikbaar op 14 blockchains, en is de derde grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, achter Ether.

De recente stijging van de crypto-markt tot boven de $2 biljoen, met bitcoin die 50% in prijs is gestegen, onderstreept Tether’s belangrijke rol als een stabiele optie voor cryptohandelaren. Via de munt kunnen handelaren namelijk vrij gemakkelijk in en uit de markt stappen, dat gaat frictielozer dan het huidige bankstelsel.

Dekking

Het bedrijf achter de token Tether stelt dat elke USDT-token 1:1 is ondersteund door onafhankelijk gecontroleerde reserves. Deze reserve bestaat vooral op Amerikaanse schatkistcertificaten (T-Bills), een kortetermijnlening aan de Amerikaanse overheid is. In het vierde kwartaal van 2023 meldde het bedrijf een recordkwartaalwinst van $2,85 miljard. Daarvan is $1 miljard afkomstig van de T-Bills. Hun vierdekwartaalrapport onthult dat ze voor meer dan $80 miljard aan T-Bills in bezit hadden en beweerden in het verleden de grootste koper van T-Bills ter wereld te zijn.


The post Meer dan 100 miljard dollar Tether (USDT) gedrukt appeared first on Bitcoinmagazine.nl.