Mastercard lanceert crypto netwerk genaamd Mastercard Crypto Credential

Mastercard introduceert een nieuw peer-to-peer platform voor het verzenden en ontvangen van digitale activa in Europa en Latijns-Amerika. Dit netwerk, genaamd Mastercard Crypto Credential, ondersteunt transacties via de Bit2Me, Lirium en Mercado Bitcoin beurzen, waardoor internationale betalingen tussen deze regio’s mogelijk worden gemaakt. Dit initiatief maakt deel uit van Mastercard’s strategie om digitale activa te benutten voor  betalingen, een snelgroeiende sector.

Walter Pimenta, uitvoerend vice-president van product en engineering voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied bij Mastercard, benadrukt het belang van betrouwbare en verifieerbare interacties op openbare blockchain-netwerken, nu de interesse in blockchain en digitale activa blijft stijgen in zowel Latijns-Amerika als wereldwijd.

Mastercard probeert net als concurrenten als Visa en PayPal als tussenpersoon relevant te blijven in een wereld waar steeds meer transacties en communicatie gebeurt zonder hen. Internationale betalingen zijn een groeiende markt, maar er zijn steeds meer opties om die te doen zonder Mastercard.

Peer to peer met een alias

Een belangrijk kenmerk van dit nieuwe platform is de mogelijkheid voor gebruikers om aliassen te gebruiken voor hun transacties, bekend als Mastercard Crypto Credential aliassen. Deze aliassen zijn vergelijkbaar met de vanity addresses die door de Ethereum Name Service (ENS) worden aangeboden en dienen als verkorte labels voor crypto wallets. Dit maakt grensoverschrijdende betalingen eenvoudiger en helpt Mastercard om marktaandeel te veroveren in de snelgroeiende sector van geldovermakingen.

Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie van de Verenigde Naties hebben migranten wereldwijd naar schatting $831 miljard aan overmakingen verzonden in 2022, een stijging van ongeveer 16% ten opzichte van $717 miljard in 2020. Deze cijfers benadrukken het potentieel van Mastercard’s nieuwe netwerk om een aanzienlijke impact te maken in de sector van internationale geldovermakingen.

Met de lancering van dit netwerk zet Mastercard een belangrijke stap in de integratie dit soort technologiën in hun traditionele financiële diensten. Gebruikers profiteren van de snelheid en efficiëntie van digitale transacties. De pilotfase zal waardevolle inzichten bieden voor verdere optimalisatie en uitbreiding van het netwerk.


The post Mastercard lanceert crypto netwerk genaamd Mastercard Crypto Credential appeared first on Bitcoinmagazine.nl.