Markus Thielen doet Bitcoin koers voorspelling van $83.000 door bullish patroon

De Bitcoin koers is gedaald naar $69.000 na de gemengde Amerikaanse werkgelegenheidsgegevens op vrijdag, wat leidde tot meer dan $411 miljoen aan liquidaties. Deze daling kwam door de reactie van de crypto markt op nieuwe economische indicatoren uit Amerika. Ondanks de recente daling biedt analist Markus Thielen van 10x Research een positief vooruitzicht voor Bitcoin op de lange termijn. Maar wat is de Bitcoin koers voorspelling van Markus Thielen precies?

Bitcoin koers voorspelling door Markus Thielen

In zijn laatste rapport benadrukt Thielen de mogelijkheid dat Bitcoin $83.000 kan bereiken, dankzij een bullish head-and-shoulders formatie en ondersteunende macro-economische factoren.

Hij benadrukt de rol van de wereldwijde versoepeling van het monetaire beleid, met recente renteverlagingen in Canada, Denemarken en Europa, en verdere versoepeling verwacht in de VS door verzwakkende economische indicatoren.

https://twitter.com/10x_Research/status/1798952533743792494

Impact van Ethereum en geldstromen op Bitcoin koers

Thielen bespreekt ook de mogelijke impact van Ethereum op Bitcoin, vooral als de prijs van Ethereum sterk daalt. Hij wijst op het belang van geldstromen en zegt dat aanzienlijke instromen nodig zijn om grote prijsbewegingen voor Bitcoin te veroorzaken. Dit zou dus grotendeels afhankelijk kunnen zijn van een definitieve goedkeuring van een Ethereum ETF.

“Om het head-and-shoulders doel van $83.000 (+17%) te bereiken, zouden we $13 miljard aan instromen nodig hebben. Een uitbraak boven de $71.600 trendlijn zal natuurlijk leiden tot meer aankopen, maar $13 miljard vereist veel inzet. Toch denken we dat dit mogelijk is, aangezien een zwakkere Amerikaanse arbeidsmarkt (werkloosheid van 4%) en lagere inflatiegegevens volgende week (3,3%) waarschijnlijk de macro-achtergrond zullen bieden voor nieuwe recordhoogtes,” legde Thielen uit.

De toenemende interesse van institutionele beleggers versterkt de lange termijn vooruitzichten voor Bitcoin, aangezien dit positief is voor de geldstromen waar Thielen het over heeft. Grote aankopen door instellingen en constante instromen in Amerikaanse spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) laten deze trend zien.

ETF’s hebben 19 opeenvolgende dagen van instromen geregistreerd, waarmee het vorige record van 17 dagen is verbroken. Volgens gegevens van SoSo Value bedroegen de totale netto-instroom van deze ETF’s op 7 juni $15,69 miljard, waarbij BlackRocks iShares Bitcoin Trust (IBIT) domineerde met $21,07 miljard aan netto activa.


The post Markus Thielen doet Bitcoin koers voorspelling van $83.000 door bullish patroon appeared first on Bitcoinmagazine.nl.