Marktstijging verwacht? Tether mint $1 miljard USDT

Tether, ’s werelds grootste uitgever van stablecoins, heeft deze week nog eens $ 1 miljard aan USDT-tokens gemunt op de Ethereum-blockchain. Dit voedt de speculatie over een mogelijke marktstijging.

Wat betekent dit voor de markt?

De uitgifte van extra USDT valt samen met de verwachting van de crypto-gemeenschap over de beslissing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) betreffende een spot Ethereum exchange-traded fund (ETF). Deze beslissing wordt later deze week verwacht.

Paolo Ardoino, CEO van Tether, verduidelijkte op X (voorheen Twitter) dat deze uitgifte bedoeld was voor “voorraadaanvulling” en een “geautoriseerde maar niet uitgegeven transactie” betrof. Dit betekent dat de tokens zullen dienen als voorraad voor toekomstige uitgifteaanvragen en ketenswaps, maar nog niet in omloop zijn. Marktanalisten zien deze stap als een strategische voorbereiding op een mogelijke marktrally door de verwachte goedkeuring van een ETH ETF.

Ivan Sherbakov, CEO van Cryptorobotics, speculeerde dat deze instroom van liquiditeit zal worden gebruikt om de markt op te pompen in afwachting van het ETF-nieuws.

Historisch effect van USDT-uitgifte

Historisch gezien is een toename van de USDT-voorraad vaak gekoppeld aan bredere opwaartse trends in de cryptomarkt. Dit leidt tot verhoogde handelsvolumes en een levendiger digitaal crypto-climate. De groei van Tether heeft een aanzienlijke impact op de markt. Op 22 mei toont de transparantie-pagina van Tether $ 87,8 miljoen aan USDT-tokens op Ethereum. De marktkapitalisatie van Tether is het afgelopen jaar aanzienlijk gegroeid en heeft de $ 111 miljard overschreden, wat goed is voor ongeveer 70% van de stablecoin-markt.

Deze groei is gedreven door verschillende factoren, waaronder de succesvolle lancering van spot Bitcoin ETF’s in de VS en Tether’s diversificatie naar gebieden zoals Bitcoin-mining.

Zorgen en overwegingen

Ondanks de positieve marktimplicaties, hebben sommige analisten zorgen geuit over het gebrek aan transparantie bij Tether. Analisten van Deutsche Bank hebben mogelijke risico’s belicht die gepaard gaan met de aanzienlijke marktdominantie van Tether. Met een totale marktkapitalisatie van stablecoins die $ 160,9 miljard overschrijdt, houdt Tether een aanzienlijk aandeel.

Deze transparantiekwesties en marktdominantie blijven onderwerp van discussie onder analisten en investeerders. Toch kunnen de acties van Tether aanzienlijke marktschommelingen veroorzaken als de ETF wordt goedgekeurd.

Wat kun je verwachten?

Voor potentiële investeerders en crypto-enthousiastelingen is dit het moment om alert te blijven. De mogelijke goedkeuring van een spot Ethereum ETF kan een katalysator zijn voor marktbewegingen. Het monitoren van de uitgifte van USDT en de beslissingen van regelgevende instanties kan cruciaal zijn voor het maken van geïnformeerde investeringsbeslissingen.

Alle Tether-tokens zijn 1-op-1 gekoppeld aan een bijpassende fiat-valuta en worden 100% ondersteund door de reserves van Tether.
Alle Tether-tokens zijn 1-op-1 gekoppeld aan een bijpassende fiat en worden 100% ondersteund door de reserves van Tether.

De recente uitgifte van $ 1 miljard aan USDT door Tether kan een voorbode zijn van een opwaartse trend in de cryptomarkt, vooral met de aanstaande beslissing over een spot Ethereum ETF. Hoewel er zorgen zijn over transparantie en marktdominantie, bieden de acties van Tether een fascinerend inzicht in de dynamiek van de cryptomarkt.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en overweeg de potentiële kansen en risico’s zorgvuldig. De cryptomarkt blijft volatiel en boeiend, en met de juiste informatie kun je voordeel halen uit deze dynamische omgeving.

 


The post Marktstijging verwacht? Tether mint $1 miljard USDT appeared first on Bitcoinmagazine.nl.