Mark Cuban haalt keihard uit naar crypto-beleid SEC

Miljardair en investeringslegende Mark Cuban haalt uit naar de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens Cuban is Gary Gensler er met zijn SEC niet in geslaagd om ook maar één crypto-investeerder tegen fraude te beschermen. Op Twitter claimt Cuban zelfs dat de manier van werken van Gensler er weleens voor kan zorgen dat Joe Biden de verkiezingen dit jaar verliest.

Als Biden verliest, dan mag hij Gensler bedanken

“Als Joe Biden verliest, dan is er een goede kans dat je daar Gary Gensler en de SEC voor mag bedanken. Crypto is voor veel jonge en onafhankelijke stemmers een belangrijk onderwerp.

Gensler HEEFT NIET EEN INVESTEERDER TEGEN FRAUDE BESCHERMD. Alles wat hij voor elkaar heeft gekregen is het bijna onmogelijk maken voor legitieme crypto-bedrijven om te opereren. Hij heeft onnoemelijk veel bedrijven en ondernemers vernietigd”, aldus een woedende Mark Cuban.

De investeringslegende waarschuwt vervolgens dat crypto-stemmers weleens een cruciale rol kunnen spelen in de komende verkiezingen. Wetgevers moeten volgens Cuban een duidelijke framework ontwikkelen voor digitale assets of de regulering ervan overhevelen naar de Commodities Futures Trading Commission (CFTC).

Het is duidelijk dat Cuban geen fan is van de SEC.

Coinbase moet opstaan

Volgens Cuban zou het van Coinbase slim zijn om een lijst te publiceren met politici die zij steunen richting de komende verkiezingen. Zo kunnen crypto-investeerders beter begrijpen op wie ze moeten stemmen om een voor hen gunstige regering te krijgen.

Steeds meer Amerikanen investeren een significant deel van hun vermogen in crypto, waardoor dit weleens een belangrijk onderwerp kan worden tijdens de verkiezingen van 2024.

Bitcoin is de week voor de verandering weer een sterk begonnen en staat op een stijging van 2,63 procent. Daarmee klokt de bitcoin koers binnen op 62.489 dollar en lijken de bulls weer een klein beetje in controle.


The post Mark Cuban haalt keihard uit naar crypto-beleid SEC appeared first on Bitcoinmagazine.nl.