Marathon Digital investeert honderden miljoenen in bitcoin mining

De beursgenoteerde bitcoin miner Marathon Digital kiest voor uitbreiding met de aankoop van twee nieuwe mining-faciliteiten. In totaal gaat het om een nieuwe capaciteit van 390 megawatt en daar tikt Marathon Digital 178,6 miljoen dollar voor af. Dit soort deals laten zien hoe gigantisch groot de mining-industrie van bitcoin inmiddels is.

Waar het in de beginjaren voor een hobbyproject voor computernerds was, is het inmiddels omgetoverd tot een miljardenbal.

Het bitcoin-portfolio van Marathon Digital

Het portfolio van Marathon Digital neemt met deze aankoop toe tot 910 megawatt aan capaciteit, waarvan het 45 procent direct controleert en 55 procent uitbesteedt aan derden.

De nieuwe aankoop van Marathon Digital komt op het moment dat de bitcoin koers weer interessante dingen laat zien.

Op het moment van schrijven proberen de bulls het positieve momentum weer te herpakken, maar de afgelopen maanden waren natuurlijk zeer sterk.

Met de extra 390 megawatt aan capaciteit wil Marathon Digital zijn hashing power verdubbelen naar ongeveer 50 exahash per seconde over de volgende 18 tot 24 maanden.

Operationele kosten Marathon Digital omlaag

Marathon Digital CFO Salman Khan onderstreept de sterke financiële positie waar het bedrijf momenteel in verkeert. De strategische aankoop van het bedrijf van 390 megawatt zorgt er ook nog eens voor dat de operationele kosten van het bedrijf met 30 procent dalen.

Daarbij zorgt het volgens hem voor heel veel uitbreidingsmogelijkheden.

Het aandeel van Marathon Digital weet dit jaar van geen ophouden. Vanaf het begin van 2023 gemeten staat het aandeel al op een stijging van 546 procent.

Daar kan zelfs bitcoin nog een puntje aan zuigen. De bitcoin koers staat voor 2023 op een stijging van ongeveer 150 procent, wat natuurlijk ook fantastisch is, maar compleet in het niet valt bij deze stijging van Marathon Digital.

Dat neemt niet weg dat een investering in bitcoin miners een hoop extra risico met zich meebrengt. Je bent immers niet alleen afhankelijk van stijgingen van de bitcoin koers, maar ook van de prestaties van het bedrijf zelf.


The post Marathon Digital investeert honderden miljoenen in bitcoin mining appeared first on Bitcoinmagazine.nl.