Marathon Digital geteisterd door slecht weer, verdient 42% minder bitcoin

Terwijl bitcoin door de $47.000 heen schiet, stijgen de aandelen van Marathon Digital ook. Een van de grootste bitcoinbedrijven van de wereld profiteert uiteraard ook mee van bitcoin succes. Toch is het een tikkeltje bijzonder, gezien het bedrijf in januari een stuk minder BTC verdiende.

Vrijdag stegen de aandelen van Marathon Digital Holdings Inc (MARA) met 23% tot boven de $22. Net als alle crypto-gerelateerde bedrijven op de Amerikaanse aandelenmarkt noteerden ze aanzienlijke groene percentages.

Toch is de stijging opmerkelijk, gezien het feit dat het bedrijf in januari minder bitcoin verdienden dan de maand ervoor. Vorige maand was dat nog 1.084 BTC, wat maar liefst 42% lager is dan de gerapporteerde cijfers voor december 2023.

In een persbericht schrijft Marathon dat dit te maken heeft met “beperkingen dankzij het weer en defecten aan apparatuur die tot uitval van locaties leidden.”

“Ons team pakt de verstoringen op de korte termijn aan en werkt eraan om onze locaties weer op volle kracht te brengen. We verwachten dat de rekenkracht de komende weken zal verbeteren.”

Zogezegd hebben veel meer bedrijven een goede dag qua aandelenkoersen. Canaan Technology (CAN) zag bijvoorbeeld een stijging van 20% naar $1,54. Bitdeer (BTDR) noteerde een plus van 16,6% en Coinbase (COIN) steeg met 8,6%.

Met de halvering van de block subsidie op komst, is de verwachting dat de mining bedrijven vanaf april veel minder bitcoin zullen verdienen. De subsidie halveert namelijk van 6,25 BTC naar 3,125 BTC. De transactiekosten die ze zullen verdienen, gaan naar verwachting dit gat niet 1-2-3 opvangen.


The post Marathon Digital geteisterd door slecht weer, verdient 42% minder bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.