Marathon Digital breekt record en mijnt 1.853 bitcoin in december

Marathon Digital wist in december 2023 het gigantische aantal van 1.853 bitcoin uit de digitale mijnen te trekken. Daarmee verbreekt het zijn eigen record en gaat het met veel vertrouwen het nieuwe jaar in. Dit getal vertegenwoordigt een stijging van 56 procent ten opzichte van november 2023 en een stijging van 290 procent ten opzichte van december 2022.

“Wij geloven dat dit het hoogste maandelijkse aantal voor een beursgenoteerde bitcoin miners ooit is”, aldus Marathon Digital in de persverklaring.

Marathon Digital gaat Core Scientific voorbij

Met deze score gaat Marathon Digital de concurrentie van Core Scientific voorbij. Die claimden in januari 2023 1.527 bitcoin geproduceerd te hebben en daarmee het record in handen te houden.

De afgelopen decembermaand van Marathon Digital verbrak dat record met het gigantische aantal van 300 bitcoin.

In totaal bezit Marathon Digital nu meer dan 15.000 bitcoin. Marathon Digital voorzitter en CEO Fred Thiel zegt dat de recordproductie het gevolg is van de stijging van 18,4 procent in de hashrate naar 22,4 exahash per seconde.

Op 19 december kondigde Marathon Digital de plannen aan om twee nieuwe mining-centra te bouwen voor 179 miljoen dollar, waarmee de capaciteit nog verder toeneemt.

Marathon Digital zit niet stil

“We blijven mikken op een groei van de hashrate van 30 procent in 2024 en met de recente aankondiging van de twee nieuwe mining-centra van Generate Capital […] verwachten we een totale hashrate van 50 exahash te bereiken de komende 18 tot 24 maanden”, aldus Thiel.

Op 28 december zette Marathon Digital een bijzondere prestatie neer, door het meest verhandelde beursgenoteerde bedrijf van de dag te worden.

Het bedrijf scoorde op die dag een handelsvolume van 3,3 miljard dollar. Daarmee werden partijen als Tesla, Apple en Amazon verslagen voor die dag.

De push van Marathon Digital om de hashrate verder te vergroten komt niet geheel als een verrassing, gezien we op het punt staan om de Spot Bitcoin ETFs in Amerika te krijgen en natuurlijk staat er voor april 2024 ook nog een halving op het programma.


The post Marathon Digital breekt record en mijnt 1.853 bitcoin in december appeared first on Bitcoinmagazine.nl.