Machtigste financier op aarde: ‘Bitcoin is een fantastische lange-termijn investering’

Larry Fink, de CEO van BlackRock en door velen gezien als de machtigste financier op aarde, ziet bitcoin als een waardige lange-termijn store of value. In een nieuw interview met FOX Business zegt Fink dat er een aantal toepassingen zijn voor bitcoin, waaronder internationale transacties en bescherming tegen overheden die hun boekje te buiten gaan.

“Er zit veel waarde in, er liggen veel kansen. Het is een fantastische store of value en is een asset die makkelijk grenzen oversteekt”, aldus Larry Fink.

Groter dan iedere overheid

In het interview noemt Larry Fink de digitale munt groter dan iedere overheid. Het is belangrijk om bij dat soort uitspraken stil te staan. Larry Fink is namelijk niet de eerste de beste in de financiële wereld. Hij is voor veel mensen de machtigste persoon binnen de gehele industrie.

Als Larry Fink iets roept, dan moet de rest volgen. Doe je dat niet? Dan loop je het risico dat je straks achter de feiten aanloopt en een horde met boze investeerders achter je aan hebt.

Dat is misschien de verklaring voor het gigantische succes van de Spot Bitcoin ETFs tot nu toe. BlackRock is er sinds januari in geslaagd om miljarden dollars aan kapitaal richting de industrie te trekken en dat heeft de bitcoin koers meer dan goed gedaan.

Voor het eerst in de geschiedenis bereikte bitcoin voor de halving een nieuwe all-time high. Dat geeft alleen maar aan hoezeer de woorden van Fink en de Spot Bitcoin ETF van BlackRock de reputatie van de digitale munt hebben veranderd.

Bitcoin is digitaal goud met praktische toepassingen

“Bitcoin is als digitaal goud en ik geloof dat je er ook een stuk pizza mee kunt kopen, maar dat kan niet met palladium of goud. Je kunt je bitcoin ook kopen en verkopen. Wat dat betreft is er geen verschil met goud.

Het is als een grootboek, maar een internationaal grootboek. Het gaat de grenzen over en is groter dan iedere overheid”, aldus een zeer optimistische Larry Fink.

Het lijkt erop alsof de CEO van BlackRock compleet de bitcoin-rabbithole is ingedoken. Wie had dit soort uitspraken verwacht van de man die in 2017 nog riep dat de stijgingen van de bitcoin koers enkel een index voor witwasserij vertegenwoordigen.

Er lijkt in de financiële wereld niets zo veranderlijk als een negatieve mening over bitcoin.


The post Machtigste financier op aarde: ‘Bitcoin is een fantastische lange-termijn investering’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.