Maakt Dogecoin zich weer op voor een 2020-2021 rally?

De recente ontwikkelingen met betrekking tot de Dogecoin koers hebben veel weg van wat we rond het einde van 2020 zagen. Destijds leefde de memecoin op van een bearmarkt om vervolgens aan een rally te beginnen die eindige met een stijging van ongeveer 1.000 procent in 2021.

De Dow Theory en Dogecoin

Volgens de analisten van CoinDesk is de zogenaamde Dow Theory een kernprincipe van de financiële wereld. De Dow Theory zegt dat koerstrends van financiële assets gekenmerkt worden door herhaling.

Zoals de investeringslegende Mark Twain ooit zei: “De geschiedenis herhaalt zichzelf nooit, maar rijmt vaak wel.”

Ervaren handelaren steken dan ook een hoop tijd in het opsporen van bepaalde patronen in de koersactie, om te ontdekken of ze hier mogelijk oude koerspatronen in terug kunnen herkennen.

Dogecoin wist recent boven zijn 50-, 100- en 200-weeks gemiddelde uit te stijgen. Daarmee wist het een einde te maken aan een bearmarkt-consolidatie die wel 20 maanden duurde.

Ook is het 50-weekse simpele bewegende gemiddelde boven de 100-weeks variant gestegen, wat normaal gesproken een bullish signaal is voor de koers van een financiële asset.

Vergelijking met 2020

Allebei deze ontwikkelingen zijn vergelijkbaar met het einde van 2020. Destijds begon Dogecoin aan een explosieve rally die tijdens de eerste vijf maanden van 2021 zou doorzetten.

Grappig is dat we vanaf de tweede helft van 2019 en tot het einde van 2020 een vergelijkbare 20-maandse bearmarkt-consolidatie zagen. Uiteindelijk resulteerde dat dus in de gigantische koersexplosies die eindigden met een totale stijging van 3.600 procent.

Als het verleden hier rijmt met het heden, dan zou het zomaar kunnen dat Dogecoin een mooie koersperiode te wachten staat.

Maar het blijft natuurlijk een memecoin zonder fundamentele waarde. Wees je ervan bewust dat investeren in projecten als Dogecoin meer te maken heeft met gokken dan echt investeren.

Je moet hopen dat iemand als Elon Musk zich plotseling weer positief uitlaat over de munt en daar dan ook daadwerkelijk iets mee doet. Tot nu toe heeft Musk immers nog niet heel veel gedaan om de gezondheid van Dogecoin fundamenteel te verbeteren.

Dogecoin20 (DOGE20)

Als meme-munt is DOGE in de loop van dit jaar ingetogen gebleven, en hoewel DOGE20 (Dogecoin20) een van de alternatieven voor Dogecoin (DOGE) is, is het er ook niet in geslaagd veel volume te verwerven. DOGE is de afgelopen 30 dagen slechts 50% gestegen, terwijl andere meme coins veel verder zijn gestegen. Bij het creëren van Dogecoin20 is een poging gedaan om enkele van de aantrekkelijke kenmerken van Dogecoin te verenigen en ook het probleem te overwinnen dat DOGE waardeloos lijkt.

Men verdient DOGE20 door het proces van passief vasthouden zonder de energie-intensieve Proof-of-Work (mining) die Dogecoin vereist. Check uit Dogecoin20!


The post Maakt Dogecoin zich weer op voor een 2020-2021 rally? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.