Lugano accepteert nu bitcoinbetalingen voor gemeentebelastingen

Inwoners van de Zwitserse stad Lugano kunnen hun gemeentebelastingen met cryptocurrency’s betalen. De stad maakte op 5 december officieel bekend dat de lokale overheid nu cryptobetalingen accepteert voor belastingen en alle andere “community fees”.

Het gaat per direct in, wat betekent dat inwoners van Lugano nu met bitcoin en de grootste stablecoin USDT kunnen betalen. Het gaat via een geautomatiseerd proces van het Zwitserse Bitcoin Suisse.

Volgens het persbericht zullen burgers en bedrijven van Lugano alle lokale facturen kunnen betalen met cryptocurrency’s. Ze kunnen een QR aan de rekening toevoegen en die met de gewenste wallet afrekenen.

Lugano begin in maart 2022 met het omarmen van bitcoin en Tether. Eerder implementeerde de stad ook op blockchaindiensten, waaronder de MyLugano-app en een eigen token.

Het is niet de enige stad in Zwitserland die actief met bitcoin bezig is. Eerder begon het Zwitserse kanton Zug in 2021 al met het accepteren van bitcoin en ether te accepteren voor belastingbetalingen van lokale bedrijven en particulieren.

Zermatt, een gemeente in het district in het kanton Wallis, heeft sinds januari 2020 een samenwerking met Bitcoin Suisse over het betalen van belastingen met bitcoin.


The post Lugano accepteert nu bitcoinbetalingen voor gemeentebelastingen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.