Litecoin koers verwachting wordt bearish, LTC daling zet voort – wat gaat Litecoin doen?

Litecoin lijkt zich in een bearish fase te bevinden nu de koers al meer dan 4% is gedaald over de afgelopen week. Nu de Litecoin onder een belangrijk ondersteuningsniveau zakt en de algehele interesse voor de token afneemt, vragen veel investeerders zich af wat Litecoin gaat doen.

De Litecoin koers is vanochtend al met 1% gedaald naar een niveau van $ 78,58. Door deze daling is Litecoin nu 4,29% minder waard dan een week geleden en 2,60% minder dan een maand geleden.

Over de afgelopen 12 maanden is Litecoin met slechts 7,91% gestegen. Dit is erg laag als er gekeken wordt naar andere grote crypto’s zoals Bitcoin en Ethereum. Zowel Bitcoin als Ethereum wisten over deze periode met meer dan 50% te stijgen.

Bitcoin vs Litecoin over de afgelopen 12 maanden – Bron: CoinMarketCap

Waardoor daalt Litecoin?

Data van IntoTheBlock laat zien hoe het aantal Zero Balance Addresses is toegenomen. Dit is het aantal adressen dat voorheen Litecoin in bezit had, maar dit nu dus verkocht heeft.

Het aantal Zero Balance Addresses bevond zich op 4 juni nog op 195.860. Op 8 juni was dit gestegen naar maar liefst 675.450 adressen. Deze stijging geeft aan dat LTC-houders de markt verlaten en dat de interesse voor en het vertrouwen in Litecoin hard aan het afnemen is.

Koers verwachting Litecoin – wat gaat Litecoin doen?

Afgelopen vrijdag daalde de Litecoin koers met maar liefst 11% en zakte het onder zijn ondersteuning bij de $ 82,40. Vanaf dit punt moest de LTC koers de 61,8% Fibonacci retracement gaan testen bij de $ 81,76 om een bullish trend te starten. De koers was hier niet toe in staat en zakte daardoor al snel onder de $ 80.

ltc
Litecoin koers daalt onder de $ 80 – Bron: CoinMarketCap

Volgens analisten kan deze gefaalde poging om het $ 81,76 niveau te breken leiden tot een verdere daling richting de ondersteuning bij de $ 75,09. Dit zou een verdere 4,5% daling vertegenwoordigen.

Investeerders zullen nu in de gaten moeten houden of de Litecoin koers daadwerkelijk richting de ondersteuning bij de $ 75,09 zakt. Als de koers in staat is om dit ondersteuningsniveau te behouden vormt het een mogelijk goed instapmoment voor investeerders.

Een daling tot onder dit niveau kan echter negatieve gevolgen met zich meebrengen. In dit geval is de kans aanwezig dat de koers in een aanhoudende neerwaartse trend terechtkomt.

Nu de Litecoin koers er niet overtuigend voor staat stappen veel investeerders over op alternatieven die meer potentie met zich meebrengen op de korte termijn. Er zijn recentelijk een aantal nieuwe crypto’s op de markt verschenen die het nodige groeipotentieel met zich mee brengen en op de aandacht van investeerders hebben kunnen rekenen.

Hieronder beschrijven we daarom een tweetal van de meest veelbelovende nieuwe cryptomunten van dit moment.

99Bitcoins (99BTC) – een van de meest belovende nieuwe crypto projecten

99Bitcoins is binnen de crypto community een bekende naam. Dit project lanceerde meer dan 10 jaar geleden namelijk al een website voor crypto informatie. Sindsdien is dit project uitgegroeid tot een grootheid op het gebied van crypto educatie.

Met meer dan 2 miljoen gebruikers voor zijn crypto cursussen en meer dan 700.000 abonnees op zijn YouTubekanaal is het ook geen verrassing dat dit project kan rekenen op de nodige aandacht voor zijn nieuwe native crypto. 99Bitcoins koos er onlangs namelijk eindelijk voor om zelf een crypto te lanceren met de start van de 99BTC presale.

De 99BTC token is met name ontwikkeld voor het unieke en nieuwe Learn-to-Earn systeem van 99Bitcoins. Binnen dit systeem zullen gebruikers crypto kunnen verdienen, terwijl ze worden opgeleid over de crypto markt. De 99BTC token dient als beloning op dit platform, maar houders van deze token komen ook in aanmerking voor andere voordelen zoals trading signalen en online webinars.

De presale van 99Bitcoins bleek al snel een groot succes. Er is inmiddels al meer dan $ 2,1 miljoen opgehaald en de presale gaat binnen korte tijd zijn volgende fase in. Op dat moment zal de huidige prijs van $ 0,00108 per token ook verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Beste educatieve token

99Bitcoins: learn-to-earn token

  • Verdien $99BTC terwijl je alles leert over cryptocurrency
  • Airdrop van 99.999 $99BTC tokens
  • Bridge naar BRC-20 token inclusief staking opties

Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies. Doe zelf onderzoek.

 

Base Dawgz (DAWGZ) – nieuwe crypto met utility trekt de nodige aandacht

Base Dawgz is een nieuw crypto project dat zegt geïnspireerd te zijn door de vrijheid van base jumping. Vandaar ook de naam. Daarnaast is de naam Base Dawgz ook gebaseerd op de Base blockchain, de blockchain waar het project op ontwikkeld wordt. Om deze vrijheid te vertalen naar de blockchain is dit project bezigt met de ontwikkeling van multi-chain functionaliteit.

Met deze multi-chain functionaliteit wil Base Dawgz een gedecentraliseerde wereld zonder grenzen realiseren. In het geval van Base Dawgz betekent dat het zijn gebruikers in staat stelt om hun tokens feilloos over verschillende blockchains te verplaatsen, zonder grenzen. De DAWGZ token gaat om die reden beschikbaar zijn op de BASE, ETH, BNB, SOL en AVAX blockchains.

dawgz

De tokenomics van dit project zijn duidelijk. Er is 20% van de totale token voorraad van 8,453 miljard tokens apart gezet voor zowel de presale, staking als liquiditeit. Daarnaast is er 15% gereserveerd voor marketing en DAWGZ beloningen en 10% voor listings.

De presale, waarin dus 1,69 miljard DAWGZ tokens beschikbaar zijn, heeft inmiddels al bijna $ 1 miljoen weten op te halen. Tokens kosten tijdens deze presale $ 0,00502 per stuk, maar zullen in de volgende fase van de presale verder gaan stijgen.

Multi-chain meme coin

Base Dawgz – base jumping meme coin over meerdere chains!

  • Beschikbaar op meerdere blockchains
  • Meme coin gebaseerd op base jumping
  • Onderdeel van legendarische dog meme coins

Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe zelf onderzoek.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Litecoin koers verwachting wordt bearish, LTC daling zet voort – wat gaat Litecoin doen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.