Litecoin indicatoren wijzen op consolidatie en bullish omkering

De Litecoin koers handelt momenteel 4% onder een cruciaal bewegend gemiddelde op de 4-uur grafiek. Dat wijst volgens de analisten van BeInCrypto op een potentiële consolidatie en onzekerheid voor de markt. Significante weerstand bij de 4-uur Ichimoku Cloud basislijn en de “oververkocht” Relative Strength Index (RSI) van 32 suggereren volgens hen een potentieel herstel.

Kan Litecoin stijgen?

Nog een positief signaal voor holders van Litecoin is dat het aantal actieve adressen op de blockchain is toegenomen van 340.000 naar 860.000 stuks. Meestal is dat een goed signaal voor een cryptocurrency.

Een probleem op dit moment is dat Litecoin onder een paar belangrijke exponentiële bewegende gemiddelden (EMAs) handelt op de 4-uur grafiek. Dat is weleens anders geweest. In ieder geval handelde Litecoin nooit zo ver onder deze gemiddelden.

Is het feestje van Litecoin dan echt voorbij? In 2017 geloofden mensen nog in de zilver/goud vergelijking met Bitcoin en hoorde je nog vaak dat LTC het kleine broertje van BTC was.

Nu is daar geen sprake meer van, omdat investeerders beginnen te begrijpen dat je in de digitale wereld geen zilver nodig hebt voor kleine betalingen. Waarom niet? Omdat je Bitcoin in theorie oneindig kunt opsplitsen.

Weerstand in de Ichimoku Cloud

Als we vervolgens de dagelijkse grafiek erbij pakken voor Litecoin, dan zien we duidelijk de weerstand van de Ichimoku Cloud.

Het lukt Litecoin vooralsnog niet om boven de rode wolk uit te breken of daar stevig terrein in te winnen. Sterker nog, de Ichimoku Cloud lijkt de Litecoin koers hier zelfs verder omlaag te drukken.

Meerdere pogingen om uit te breken werden hardhandig afgewezen voor Litecoin. Daardoor begint het sentiment in de markt over de munt wat af te nemen.

Speelt Litecoin nog een rol in jouw portfolio of ben je het vertrouwen in deze munt ondertussen wel een beetje verloren? Het is LTC dit jaar in ieder geval niet gelukt om Bitcoin bij te houden.


The post Litecoin indicatoren wijzen op consolidatie en bullish omkering appeared first on Bitcoinmagazine.nl.