Lightning netwerk in dollars naar recordhoogte door bitcoin rally

De capaciteit van het lightningnetwerk in Amerikaanse dollars staat op een recordhoogte. Dit terwijl het aantal bitcoins in het netwerk juist afneemt, zo blijkt uit cijfers van The Block.

Lightningnetwerk in dollars op record

Het lightningnetwerk is een tweedelaags betalingsprotocol op bitcoin dat is ontworpen om betalingstransacties te versnellen. Het netwerk heeft onlangs een sterke toename in capaciteit in Amerikaanse dollars ervaren, met 37% in de afgelopen maand alleen. Echter, de bitcoincapaciteit op het netwerk is gedaald met 5% in dezelfde periode.

Momenteel heeft het lightningnetwerk bijna $325 miljoen aan capaciteit in Amerikaanse dollars, een recordhoogte. Terwijl de bitcoincapaciteit, momenteel op 4.680 bitcoins, op 17% lager ligt dan zijn recordhoogte. De toename van de capaciteit in termen van Amerikaanse dollars is enigszins onverwacht, aangezien bitcoin nieuwe all-time high schrijft. Eerdere records voor de capaciteit van het lightningnetwerk liepen ook parallel met het stijgen van de bitcoin prijs.

De capaciteit van het lightning netwerk verwijst naar Amerikaanse dollars en bitcoin vastgezet in bidirectionele betalingskanalen gebouwd op het bitcoinnetwerk, wat snelle, goedkope transacties mogelijk maakt, met uiteindelijke afwikkeling op de bitcoinblockchain.

David Marcus, CEO van lightningbedrijf Lightspark, benadrukt het belang van het uitbouwen van de infrastructuur en capaciteit van het netwerk in een aflevering van The Scoop podcast afgelopen juni. “Vooral omdat we daadwerkelijk kunnen garanderen dat zelfs grotere betalingen slagen op lightning, wat in het verleden vrij moeilijk te bereiken was,” vertelt Marcus aan The Block.


The post Lightning netwerk in dollars naar recordhoogte door bitcoin rally appeared first on Bitcoinmagazine.nl.