Let op! Nieuwe malware doet zich voor als echte Exodus wallet

Kaspersky Labs heeft nieuwe malware gevonden die de computers van macOS-gebruikers binnendringt. De malware vervangt populaire bitcoin wallets waaronder Exodus door een door geïnfecteerde versies.

Volgens de onderzoekers zijn de hackers de malware nog aan het ontwikkelen ter voorbereiding op een nieuwe aanval.

In december is deze ‘familie’ van nieuwe trojan-proxy’s ontdekt. Hackers waren bezig met het compromitteren of “cracken” van legitieme apps. Deze pasten ze iets aan om via malware op computers van gebruikers te krijgen.

“Cybercriminelen […] realiseren zich dat iemand die op zoek is naar een gekraakte app bereid zal zijn een installatieprogramma van een dubieuze website te downloaden en de beveiliging op zijn machine uit te schakelen, en dus vrij gemakkelijk te misleiden zullen zijn om ook malware te installeren.”

De hackers richten zich specifiek op “cracking”, waarbij software zonder licenties online wordt gezet.

Ze kregen uiteindelijk toegang tot de private keys van de van cryptowallets zodra de gebruiker deze probeerde te openen. Bekend is dat de hackers poogden om geld af te pakken van gebruikers van de desktop Exodus wallet. De malware werd door de hackers zelf geschreven. Hoewel de methode eenvoudig is, was de malware zelf ‘serieus ingenieus’, aldus de onderzoekers.

Let dus goed op waar je jouw software vandaan haalt. Download het van officiële websites en zet niet even kort de antivirusscanner uit als je een programmaatje wilt installeren. Ook als het niet-bitcoin-achtige software betreft!


The post Let op! Nieuwe malware doet zich voor als echte Exodus wallet appeared first on Bitcoinmagazine.nl.