Ledger werkt samen met Coinbase voor directe cryptoaankopen via hardware wallets

Ledger heeft vandaag een strategisch partnerschap aangekondigd met Coinbase, waarbij Coinbase Pay is geïntegreerd in de Ledger Live-app. Deze samenwerking heeft tot doel gebruikers in staat te stellen om rechtstreeks crypto te kopen op Ledger’s hardware wallets. Gebruikers kunnen bitcoin en crypto overmaken en transacties uitvoeren vanaf hun desktop of mobiele apparaat.

Eerder waren cryptotransacties van Coinbase naar Ledger Live complex en foutgevoelig. Met deze nieuwe functie kunnen Ledger-gebruikers crypto-aankopen rechtstreeks van Coinbase ontvangen op hun Ledger-apparaat. Je kunt afrekenen met onder meer Visa, Mastercard en Maestro.

Volgens het bedrijf kunnen gebruikers crypto kopen via hun Coinbase-account tegen dezelfde kosten als op Coinbase.com. En deze in slechts een paar klikken op hun Ledger-apparaat laten uitbetalen. Zonder dat er extra know-your-customer (KYC) procedures nodig zijn voor bestaande Coinbase-gebruikers. De nieuwe functie maakt ook directe transacties mogelijk.

Gezamenlijke focus

Ian Rogers, Chief Experience Officer bij Ledger, merkt op de gezamenlijke focus op het toegankelijk en veilig maken van crypto voor consumenten.

“Coinbase en Ledger zijn twee van de weinige bedrijven in crypto die langer dan tien jaar bestaan, en het is al het geval dat we zowel waarden als klanten delen,” zegt Rogers. “Zowel Ledger als Coinbase zijn gericht op het gebruiksgemak van crypto en het veilig houden van consumenten. Nu kunnen Coinbase-gebruikers gemakkelijk crypto kopen rechtstreeks binnen Ledger Live, en Ledger-gebruikers kunnen gemakkelijk kopen met Coinbase. Ledger is er trots op deze ervaring aan Coinbase-klanten te geven en de optie aan Ledger-gebruikers te bieden via deze samenwerking.”

Lauren Dowling, Hoofd Product bij Coinbase Developer Payment Services, is enthousiast over de samenwerking en zegt:

“Bij Coinbase hebben we ons gericht op het bouwen van de meest vertrouwde, schaalbare en betrouwbare onramps en infrastructuur voor onchain-ontwikkelaars die de toegang tot crypto uitbreiden en helpen bij het stimuleren van een geactualiseerd financieel systeem. We zijn verheugd om samen te werken met Ledger om gebruikers in staat te stellen naadlozer crypto te kopen met Coinbase Pay rechtstreeks in hun zelfbewaarde oplossing.”

De functie wordt uitgerold in verschillende belangrijke markten, waaronder de VS, het VK, de EU, Brazilië, Nieuw-Zeeland, Australië, Canada en Singapore.


The post Ledger werkt samen met Coinbase voor directe cryptoaankopen via hardware wallets appeared first on Bitcoinmagazine.nl.