Leden Raad van Bestuur van grootste bitcoinfonds ter wereld stoppen

Grayscale Investments, een investeringsfirma in cryptocurrency en beheerder van de Grayscale Bitcoin Trust, heeft aangekondigd dat prominente leidinggevenden hun functies binnen de raad van bestuur neerleggen.

Barry Silbert, oprichter en CEO van Digital Currency Group (DCG) — het moederbedrijf van Grayscale — heeft officieel zijn ontslag aangekondigd uit de raad van bestuur van Grayscale. Dit werd officieel bekendgemaakt op 26 december in een 8-K indiening bij de United States Securities and Exchange Commission. GBTC heeft ruim 640.000 bitcoin in kas, en is daarmee veruit het grootste bitcoinfonds ter wereld.

Volgens de indiening heeft ook Mark Murphy, president van DCG, zijn ontslag aangekondigd uit de raad van bestuur van Grayscale. Beide ontslagen zijn per 1 januari 2024, waarbij nieuwe leden Mark Shifke, Matthew Kummell en Edward McGee toetreden tot de raad.

“Effectief per 1 januari 2024 bestaat de raad uit de heren Shifke, Kummell, Michael Sonnenshein en McGee, die ook de hen toegekende autoriteit behouden als functionarissen onder de overeenkomst van de beperkte aansprakelijkheidsmaatschappij van de sponsor,” luidt de aankondiging.

Grayscale Investments is een investeringsfirma die zich richt op cryptocurrency. Ze zijn vooral bekend vanwege het beheer van de Grayscale Bitcoin Trust, een belangrijk investeringsvehikel voor Bitcoin.

Digital Currency Group: Dit is het moederbedrijf van Grayscale. DCG is een bedrijf dat investeert in de cryptocurrency-markt en diverse dochterondernemingen heeft die zich bezighouden met verschillende aspecten van digitale valuta.


The post Leden Raad van Bestuur van grootste bitcoinfonds ter wereld stoppen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.