Lange-termijn holders Ethereum kopen recordhoeveelheid ETH

De Ethereum koers daalde deze week, maar de vraag van zogenaamde “permanente holders” is behoorlijk toegenomen. Deze groep kocht eergisteren namelijk 298.000 Ethereum, terwijl het record op 11 september 2023 werd neergezet met 317.000 Ethereum.

Wat zijn permanente holders?

Julio Moreno spreekt van permanente holders, maar het gaat natuurlijk om mensen die hun Ethers al lang bezitten en weinig/geen geschiedenis van verkopen kennen.

Die mensen zullen hun Ethereum niet snel in de verkoop gooien en om die reden is het volgens analisten bullish als zij grote hoeveelheden inkopen. Er zal ooit wel een moment komen dat ze hun Ethereum van de hand doen, maar tegen de huidige koersen zal dat niet snel gebeuren.

Om die reden is het bullish als er steeds meer Ethers in handen komen van dit soort investeerders.

De toegenomen vraag naar Ethereum komt op een moment dat de koers met 7,94% daalde over een periode van zeven dagen. Nu staat het over de afgelopen 24 uur op een voorzichtige plus van 0,70%.

Dat is dan weer bijzonder, omdat bitcoin vandaag in het rood staat met een daling van 0,67%. Meestal zie je dat bitcoin en Ethereum redelijk synchroon bewegen.

Ethereum ETFs in aantocht

Wat de Ethereum ETFs betreft is het volgens Gary Gensler, de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), nog even geduld hebben. Hij denkt dat ze hun uiteindelijk goedkeuring in september krijgen.

Hij verwacht binnen drie maanden de laatste documenten te tekenen, waarmee de Ethereum ETFs kunnen lanceren. Daarmee zou er eindelijk de duidelijkheid zijn waar iedereen op hoopt.

Ethereum kan de boost wel gebruiken, want qua koers blijft het deze cyclus nog behoorlijk achter op bitcoin. Ook heeft het nog altijd de hete adem van BNB en Solana in de nek.

De strijd om het grootste smart contract platform ter wereld is nog niet gestreden en BNB en Solana lijken de strijd niet zomaar op te geven.


The post Lange-termijn holders Ethereum kopen recordhoeveelheid ETH appeared first on Bitcoinmagazine.nl.