Lagarde van ECB: “Mijn zoon heeft bijna alles van zijn investeringen in cryptovaluta verloren”

Christine Lagarde, voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), vertelt vrijdag dat haar zoon “bijna alles” van zijn investeringen in cryptovaluta is verloren, zo meldt Reuters.

Cryptocrash

Lagarde spreekt zich lange tijd uit tegen cryptocurrency’s en noemt ze speculatief, waardeloos en een instrument dat vaak door criminelen wordt gebruikt voor illegale doeleinden. Naar eigen zeggen had ze haar zoon ook al veel gewaarschuwd, maar dat was aan dovemansoren gericht. In het gemeentehuis van Frankfurt vertelde ze aan studenten het volgende:

“Hij negeerde mij royaal, wat zijn goed recht is. En hij verloor bijna al het geld dat hij had geïnvesteerd.”

“Het was niet veel, maar hij verloor alles, ongeveer 60% ervan. Dus toen ik er vervolgens nog een keer met hem over sprak, accepteerde hij met tegenzin dat ik gelijk had.”

De ECB-voorzitter heeft twee zonen van midden in de dertig.

Het is niet gek dat Lagarde als centrale bankier het niet zo op bitcoin heeft. Het monetair beleid van bitcoin is in steen gebeiteld en daar kan de Fransoze dus niets aan doen. Bitcoin neemt haar baan praktisch gezien uit handen en het neemt de controle over (de uitgifte van nieuw) geld weg bij mensen. Een economie die op bitcoin draait kun je niet sturen met (manipulatieve) rentestanden, opkoopprogramma’s en ongedekte leenconstructies.

Intussen zet de ECB in op de digitale euro, waarmee het wél controle houdt over digitaal geld. Vorige maand startte de bank met de ‘voorbereidingsfase’, maar het zou nog wel twee jaar kunnen duren voordat duidelijk wordt of de Central Bank Digital Currency er ook daadwerkelijk komt.

“Ik heb, zoals je ziet, een zeer lage dunk van crypto’s”, vervolgde Lagarde.

“Mensen zijn vrij om hun geld te investeren waar ze willen, mensen zijn vrij om zoveel te speculeren als ze willen, (maar) mensen mogen niet vrij zijn om deel te nemen aan strafrechtelijk gesanctioneerde handel en bedrijven.”


The post Lagarde van ECB: “Mijn zoon heeft bijna alles van zijn investeringen in cryptovaluta verloren” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.