KyberSwap Hacker Biedt $4,6 Miljoen Beloning Voor Teruggave van $46 Miljoen Buit

KyberSwap, een gedecentraliseerde cryptobeurs, heeft een opmerkelijke aanbieding gedaan aan de hacker die $46 miljoen heeft gestolen. Ze bieden een beloning van 10% (ongeveer $4,6 miljoen) als de hacker 90% van de gestolen middelen terugbrengt voor 6 uur UTC op 25 november.

Op 22 november werd KyberSwap, bekend om zijn liquiditeitsoplossing KyberSwap Elastic, het slachtoffer van een hack. De hacker heeft ongeveer $20 miljoen in Wrapped Ether (wETH), $7 miljoen in Wrapped Lido-Staked Ether (wstETH) en $4 miljoen in Arbitrum (ARB) tokens gestolen. De buit werd vervolgens verspreid over meerdere ketens, waaronder Arbitrum, Optimism, Ethereum, Polygon en Base.

KyberSwap waarschuwde zijn gebruikers voor de problemen en adviseerde hen om hun fondsen terug te trekken. Ondertussen liet de hacker een bericht achter voor de ontwikkelaars en leden van KyberSwap, waarin hij aangaf open te staan voor onderhandelingen.

Een dag later reageerde KyberSwap met een aanbod voor de hacker: de terugkeer van 90% van de gestolen middelen in ruil voor een beloning van 10%. Dit aanbod werd gedaan in de hoop zowel de hacker als de gedupeerde gebruikers verder ongemak te besparen. Als de hacker niet reageert of de gestolen middelen niet terugbetaalt voor de gestelde deadline, blijft hij op de vlucht. KyberSwap staat open voor verdere discussie via e-mail.

Dit incident onderstreept de kwetsbaarheden in de wereld van gedecentraliseerde financiën (DeFi). Een DeFi-expert suggereert dat de aanvaller een ‘oneindige geldglitch’ heeft gebruikt om de fondsen te draineren. Doug Colkitt, oprichter van Ambient Exchange, legde uit dat de aanvaller een complexe en zorgvuldig ontworpen slimme contractexploit gebruikte om de aanval uit te voeren, waarbij hij meerdere pools van KyberSwap op verschillende netwerken uitbuitte.

Dit incident met KyberSwap benadrukt de continue strijd tegen beveiligingsrisico’s in de DeFi-sector. Het biedt ook een unieke kijk op de interactie tussen hackers en getroffen platforms, waarbij onderhandeling en beloningen een rol spelen in pogingen om gestolen fondsen terug te krijgen..


The post KyberSwap Hacker Biedt $4,6 Miljoen Beloning Voor Teruggave van $46 Miljoen Buit appeared first on Bitcoinmagazine.nl.